Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nagrade Zeleni cvijet i Međimurski gurman: Odabrani najbolji međimurski restorani i najuređenije okućnice

Datum objave: 27. rujna 2015.

Da je zaista čovjek ključ uspjeha u turizmu, Međimurska županija, kao i njena turistička zajednica to su odavno prepoznali, pa iz tog razloga organiziraju niz aktivnosti i programa kojima ih uključuju u razvoj i uljepšavanje našeg kraja među Murom i Dravom. Tako su poznata imena najuspješnijih u čak dvije provedene akcije, Zeleni cvijet Međimurja te Međimurski i zlatni gurman. Uz očuvanje i unapređenje turističkog prostora, nagradama Zeleni cvijet potiče se na aktivnosti uređenja, čišćenja i održavanja okoliša privatnih kuća i stanova, ali i okoliša te ugostiteljskih, turističkih objekata i vinskih kuća. Tako su u kategoriji balkona nagrade primili Franciska Vuk, Anita Černov i Ana Kraljić, u kategoriji okućnica Slava Savić, Ivan Mesarić i Slavica Dobranić, u kategoriji vinska kuća najuređeniji su Vinska kuća Knehtl Medenjak, Vinska kuća Hažić i Vinska kuća Cmrečnjak, a među ugostiteljsko – turističkim objektima restoran Zelengaj, restoran Prelog te restoran Terbotz, koji je ujedno bio domaćin svečanosti međimurskog turizma. Priznanje u akciji Čovjek Ključ uspjeha, dobio je Josip Mikec, iz TZ Štrigova u kategoriji djelatnika u sustavu turističkih zajednica.
Posebno je zanimljiva bila akcija Najte nikaj zameriti ili Međimurski gurman i Zlatni međimurski gurman, jedna kampanja koja teži postizanju globalne ugostiteljske kvalitete Međimurja, odnosno, posredstvom pravičnih ocjena, tržištu ponuditi priliku da bez privilegija i naklonosti bilo kakvog predznaka bira restorane koji to rezultatima zaslužuju. Mystery shopper je obilazio restorane te na temelju određenih kriterija ocjenjivao restorane. Dvije su kategorije prema bodovnim kriterijima u koje su restorani mogli dobiti naziv Gurman ili Zlatni gurman.
Tako su u kategoriji Međimurski gurman najbolji restorani Barok, Hotel Panorama, Mamica, Shamper i Međimurski dvori, dok titulu Zlatnog gurmana nose restorani Trattoria Rustica, Kristal, Terbotz i Mala hiža, koja je dobila i posebno priznanje za doprinos enogastronomiji u Međimurju.
Svi zajedno zaslužni smo za kvalitetu međimurskog turizma i domaćeg proizvoda, zato u svakom trenutku imate našu podršku, na koju možete računati, krenuo je u svom obraćanju dobitnicima Matija Posavec, župan Međimurske županije, ujedno predsjednik međimurske turističke zajednice te pritom od srca čestitao svakoj Međimurki i Međimurcu na činjenici da svake godine naš turizam ima nove pozitivne pokazatelje.
„U prvih osam mjeseci ostvarili smo 20 posto više noćenja naspram protekle godine, uz to što smo ujedno hrvatska županija s najvećom stopom rasta turizma. Skoro ćemo doći do brojke od 200 tisuće noćenja, a sve više stranih turista prepoznaje Međimurje kao top destinaciju. Tome svi zajednički pridonosimo, svaki na svom polju i na svom području stvaramo rezultate. Evidentno se razvijaju svaka naša općina i grad, zahvaljujući našim ukorijenjenim vrijednostima i specifičnom mentalitetu koji nas izdvaja od drugih, zbog čega smo, bez lažne skromnosti, najljepša županija uz prepoznatljive restorane, najuređenije okućnice, vrhunske vinare, terme znane diljem Europe, dobru ponudu smještaja i vinskih kuća“, naglasio je Posavec i najavio kako će županija i dalje turističkim potporama težiti razvoju turizma te kako je u provedbi izgradnja vrijednog projekta vidikovca, s kojeg bi se vidjele četiri države.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content