Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i predsjednik obrtničke komore čestitali 35 obrtnika na položenom majstorskom ispitu

Datum objave: 26. rujna 2015.

Majstorski ispit je korak više svakom obrtniku, objasnili su u prostorijama Obrtničke komore Međimurske županije, čelnici komore predsjednik Boris Lukovnjak i tajnik Anđelko Crnčec, uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca koji je pritom čestitao obrtnicima koji su položili majstorski ispit prošle i ove godine. Tako je sveukupno 35 majstora u 15 zanimanja iz pet županija, od čega 27 obrtnika iz Međimurja, dobilo svoje diplome.
Sveukupno to za sjever zemlje znači dobivanje po jednog novog majstora autoservisera, bravara, elektromehaničara i tokara, dva nova majstora stolara, dimnjačara, natkonobara, strojobravara i obućara, tri elektroinstalatera, soboslikara-ličilaca i frizera te po četiri kuhara, očna optičara i automehaničara. „Dodijeljene titule svim majstorima danas, jamstvo su njihove stručnosti i kompetentno odrađenog posla. Upravo nam je takav kadar prijeko potreban u Međimurju, stručan i sa iskustvom, a kako imamo deficit djelatnika u obrtničkim zanimanjima, unatoč za njih sigurnom radnom mjestu, drago mi je da će novi majstori biti u prilici obrazovati nove obrtnike“, rekao je tom prilikom međimurski župan te dodao kako je obrtništvo duboko ukorijenjeno u temeljima županije te da je majstor počasno zvanje koje se iznimno cijeni, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi.
U 19 godina organiziranja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori Međimurske županije, ispite su uspješno položila 353  kandidata iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a u ovom trenutku u majstorski ispit može se polagati za 25 različitih obrtničkih zanimanja. „Majstorski ispit je najviše zvanje u obrtništvu s kojim majstori mogu otvoriti obrt, ali i licencirati radionice za primanje naučnika na naukovanje. Drago mi  je da ste vi to prepoznali, prenosite dalje naučeno, sada imate znanja za učenje drugih, ali i napredovanje“, objasnio je predsjednik komore te dodao kako majstorski ispit nije kraj učenja, jer u obrtničkim zanimanjima svaki dan je nešto novi i stalno treba učiti.
Majstorske diplome iz Međimurske županije dobili su stolar Slobodan Vidović, dimnjačarka Lidija Zver, kuhari Silvija Horak, Siniša Toplek, Ivana Janković i Davor Kocijan, natkonobari Gordan Horvat i Igor Sermek, strojobravari Mladen Čavlek i Ivica Jurinec, elektroinstalateri Denis Srša i Tomica Piknjač, elektorinstalater Danijel Pozderec, obućari Božena Fodor i Nina Hranjec, soboslikari Siniša Škvorc, Wolfgang Tuksar i Igor Kraljić, bravar Darko Bajcer, elektromehaničar Damir Trstenjak, tokar Emanuel Mustač, automehaničari Gordan Filipan, Darko Lovrenčić i Rajko Trojnar te frizerke Ines Rešetar, Anita Šparavec i Andreja Klobučarić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content