Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijem za najuspješnijeg orača u Međimurskoj županiji

Datum objave: 24. rujna 2015.

U konkurenciji najboljih iz 16 hrvatskih županija te 47 orača u dvije kategorije, međimurski predstavnik Fran-Andrej Jalušić osvojio je visoko treće mjesto i kući donio brončanu medalju.
Na jednom od većih uspjeha ostvarenom u oranju plugovima ravnjacima u okviru 13. državnog natjecanja u Suhopolju, čestitali su mu prijemom župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Mladen Novak i zamjenik župana Zoran Vidović te mu pritom uz upućene čestitke i uručeni poklon, obećali kako će se svim oračima osigurati prijeko potreban natjecateljski plug.
Naime, kako je potvrdio mladi orač, oprema je nešto skromnija nego je imaju drugi krajevi, pa itekako postoji potreba za novim plugom, a u dogovoru sa županom iznaći će se model za kupnju jednog rabljenog koji će, bez sumnje, dovesti do još boljih i kvalitetnijih rezultata kao što je ovaj. Radi se o najboljem uspjehu jednog Međimurca otkada je državnog natjecanja, nakon što je dosad najviše osvojeni plasman bio 4. mjesto.
Na inicijativi za nabavkom nove opreme, uz Frana-Andreja, zahvalili su na prijemu još i Josip Kolarić, predsjednik Udruge za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije, tajnik Stjepan Pokrivač te Suzana Paić iz Savjetodavne službe – Podružnica Čakovec te istaknuli iznimno dobru suradnju s Međimurskom županijom koja intenzivno prati natjecanja i aktivnosti svojih orača.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content