Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen 5. Europski tjedan kretanja u Međimurskoj županiji

Datum objave: 23. rujna 2015.

Sajmom prevencije i sigurnosti održanom u utorak, 22. rujna završen je peti po redu Europski tjedan kretanja pod sloganom „Izaberi. Promijeni. Poveži.“ koji se ove godine u Međimurskoj županiji održao od 16. do 22. rujna.

Europski tjedan kretanja obilježen je u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću čime su se međimurski gradovi pridružili većini europskih gradova u kojima se ova manifestacija održava od 2002. i time poslali jasnu poruku o važnosti ove kampanje usmjerene na ograničavanje kretanja automobila i poticanja građana na korištenje drugih, zdravijih načina kretanja. Tijekom tjedna organizirane su različite aktivnosti čija je namjera bila istaknuti prednosti kombiniranog prijevoza te poticanje građana na razmišljanje o raspoloživim mogućnostima prijevoza s ciljem smanjenja zagušivanja i izbjegavanju ovisnosti o automobilima.

Svoj rad i aktivnosti  u svim su gradovima predstavili Policijska uprava međimurska i Hrvatski autoklub koji su organizirali edukaciju i natjecanje „Sigurno i vješto u prometu“ za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi. Policijska uprava međimurska je zajedno s Udrugom tjelesnih invalida Međimurske županije provela akciju „Ne budite označeni!“. Radilo se o akciji označavanja automobila koji se nepropisno parkiraju na mjesta za invalide. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije organizirao je mjerenje krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase uz savjetovanje o tjelesnoj aktivnosti na punktovima Trga Republike u Čakovcu, gdje su građani mogli vidjeti i Toyota hibridni automobil čiju kupnju sufinancira Fond za zaštitu okoliša.

U Toplicama Sveti Martin je u petak 18. i subotu 19. rujna održano drugo izdanje najvećeg biciklističkog festivala u regiji Weekend Bike Festival koji je okupio vodeće biciklističke brendove i tvrtke, proizvođače bicikala i opreme.

U subotu, 19. rujna 2015. godine u Dunjkovcu je održan 20. Međimurski festival sportske rekreacije žena gdje su se sudionice natjecale u 6 disciplina.

U organizaciji Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Policijske uprave međimurske i Međimurske županije u utorak, 22. rujna u SRC DG SPORT u Prelogu održao se drugi „Sajam prevencije i sigurnosti“. Tom je prilikom zatvorena ulica Matije Gupca s ciljem smanjenja zagušivanja i onečišćenja zraka u kojoj su djeca mogla crtati i družiti se.

Biciklijada „Međimurska tura 2015.“, u organizaciji biciklističkog kluba Puls, zbog vremenskih je uvjeta prebačena na nedjelju 27. rujna. Više informacija o detaljima utrke pronađite ovdje.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na sudjelovanju i potpori u organizaciji Europskog tjedna kretanja u Međimurskoj županiji.

Galeriju fotografija možete pronaći na web stranicama EUROPE DIRECT Čakovec centra www.edic-cakovec.eu

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content