Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Revitalizacija prostora Vojarne u Čakovcu ušla na listu projekata za strukturne fondove

Datum objave: 22. rujna 2015.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, uz ravnateljicu Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Nataša Mikuš Žigman danas su održali svečanost prezentacije projekata iz segmenta obrazovanja koji će se financirati sredstvima strukturnih fondova. Radi se o njih samo četiri iz cijele Hrvatske, među kojima je i jedan iz Međimurske županije - „Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra“ Međimurske županije.
Bez sumnje radi se o jednom priznanju za Međimurje te dokaz dobre pripremljenosti i argumentiranosti projekata. Međimurskoj županiji dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 609.475,50 kn, što je 100 % potpore, a financira se izrada Studije izvedivosti  s analizom troškova i koristi, Izrada izvedbenog projekta i troškovnika radova te izrada projekta opreme. Nakon izrade navedenih projekata iz Strukturnih fondova EU mogu se financirati  radovi na rekonstrukciji bivše konjušnice (u sklopu bivše vojarne) za potrebe navedenog projekta u iznosu od 15 milijuna kuna.
Metalska jezgra je dio strateškog, integriranog projekta Centar znanja Međimurske županije koji je usmjeren rješavanju razvojnih problema u području gospodarstva i obrazovanja nekoliko županija sjeverozapadne Hrvatske koji se odnose prvenstveno na nedovoljno ulaganje u modernu tehnologiju i optimizaciju proizvodnih procesa te neprilagođenost obrazovnih programa potrebama gospodarstva. Metalska jezgra kao ključna komponenta zamišljena je na način da osigurava između ostalog, i potrebnu istraživačku infrastrukturu za sve zainteresirane institucije srednjeg i visokoškolskog obrazovanja, a u konačnici i za gospodarstvo, kroz suradnju javnog i privatnog sektora te akademske zajednice.
Četiri ugovora, osim međimurskog, ujedno oni Sveučilišta u Splitu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ukupno su vrijedni 1.350.225,50 kuna, a za cilj imaju razvoj projektne dokumentacije potrebne za buduću modernizaciju infrastrukturnih kapaciteta vezanih uz istraživanje, razvoj i inovacije.

eu_zastava Europska unija

"Projekt se financira iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU u sklopu programa 2007.-2013."

„Ulaganje u budućnost“

strukturni_fondovi

konkurentan hrvatska

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content