Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uskoro se raspisuje natječaj iz Fonda za ruralni razvoj za potporu pokretanja poslovanja mladih poljoprivrednika (podmjera 6.1.)

Datum objave: 21. rujna 2015.
Natječaj iz Fonda za ruralni razvoj za podmjeru 6.1. Potpora za pokretanja poslovanja mladim poljoprivrednicima planira se raspisati 28. rujna 2015. i trajat će do 23. prosinca 2015.
Korisnicima će na raspolaganju stajati do 50.000 eura bespovratnih sredstava iz Fonda za ruralni razvoj. Na natječaj se mogu javiti poljoprivrednici koji su stariji od 18 godina i mlađi od 40 godina, posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva.
Potencijalnim korisnicima stoji na raspolaganju širok spektar aktivnosti za jačanje konkurentnosti obiteljskog gospodarstva: od kupnje sadnog materijala, domaćih životinja, poljoprivredne opreme i mehanizacije, zemljišta, poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, uređenje postojećih višegodišnjih nasada. U prihvatljive aktivnosti pripadaju i marketinške aktivnosti, dodatna edukacija poljoprivrednika i financiranje operativnih aktivnosti OPG-a.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content