Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dođite na Sajam prevencije i sigurnosti u utorak, 22. rujna

Datum objave: 16. rujna 2015.

Koliko Međimurke i Međimurci prepoznaju značaj prevencije u suzbijanju svih oblika nedopuštenih ponašanja, najbolji je pokazatelj bio prošlogodišnji Sajam sigurnosti i prevencije. Radi se o jedinstvenom sajmu ovakvog tipa u Hrvatskoj kojeg su pokrenuli PU međimurska u suradnji s Vijećem za prevenciju Međimurske županije i Međimurskom županijom. „U suradnji svih općina i gradova te lokalnom zajednicom formirali smo vijeće, a uz niz aktivnosti krenuli smo i u organizaciju ovakvog sajma na kojem želimo okupiti baš sve, od djece vrtićke dobi, školaraca, mladih, pa do osoba starije životne dobi. I na ovogodišnjem će sajmu imati prilike na jednom mjestu vidjeti što policija radi te kako utječe na našu sigurnost, koja je na visokom nivou i upravo preventivnim programima te osjećajem sigurnosti, djelatnici PU međimurske našu upravu čine jednom od uspješnijih u Hrvatskoj“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom najave drugog Sajma prevencije i sigurnosti 2015. koji će se održati u utorak, 22. rujna u Prelogu.
„Bez sumnje PU međimurska ima najbolju suradnju u zemlji s lokalnom i regionalnom samoupravom, podaci i sigurnost naših građana to pokazuju, kao i činjenica da se upravo na sjeveru održava ovakav sajam. Uz sve aktivnosti ponudit ćemo i zanimljive radionice upućene najranjivijim skupinama prema kojima usmjeravamo naš rad te iskoristiti priliku da pokažemo naša dostignuća, educiranost i tehniku“, dodao je načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić objasnivši kao će to biti prilika da policijski službenici građanima upute sve sugestije u smislu samozaštitnog ponašanja. Uz 50-ak izlagača, očekuje se dolazak  čelnika i djelatnika susjednih policijskih uprava, ali i inozemnih snaga iz Mađarske, Slovenije i Njemačke, a najatraktivnije svakako će biti pokazna vježbe pripadnika Interventne jedinice PU međimurske te dolazak službenog helikoptera MUP-a.
Sajam će se održavati na dvije lokacije, na prostorima SRC „DG Sport“ i izletišta „Marina“ u Prelogu. „Mi smo odlučili pružiti svu logističku potporu za sigurnost naših građana i njihove imovine, ali i uz razvijeno gospodarstvo i sigurnost svih gospodarstvenika. Bez sumnje će to biti i dobra promocija grada te našeg kraja, rekreacijskog dijela Preloga gdje proširujemo ponudu, u kojoj prema prvim pokazateljima bilježimo 10 tisuća noćenja ove godine“, rekao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Na sajmu će izlagati te predstaviti svoje preventivne aktivnosti javne i državne ustanove, udruge i pravne osobe koje se bave prevencijom u području sigurnosti. Javnost će se moći upoznati s radom profesionalne vatrogasne postrojbe iz Čakovca, DVD-a Prelog te Službe za zaštitu i spašavanje.
Ovim Sajmom ujedno će se obilježiti i Dan policije, a sajam svoja vrata otvara u utorak od 09:00 sati dok će svečanost otvaranja biti upriličena od 11:00 sati.
„Zbog edukacije koju nudi, ali i same jedinstvenosti projekta, sajam će bez sumnje iz godine u godinu održavanja samo rasti, posebice u segmentu u kojem mi možemo Hrvatskoj i većem dijelu Europe pokazati kako zapravo policijska uprava i lokalna zajednica mogu funkcionirati, kada je u korist naših građana i njihove sigurnosti“, napomenuo je međimurski župan i pozvao sve Međimurke i Međimurce da dođu na sajam koji će biti otvoren do 18:00 sati, uz dakako besplatan ulaz.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content