Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2015. godinu

Datum objave: 11. rujna 2015.
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je poziv za sufinanciranje provedbe projekata Europske unije na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za programska razdoblja 2007.-2013. godine i 2014.-2020. godine.
Prihvatljivi prijavitelji:
Prihvatljivi korisnici bespovratnih sredstava jedinice su lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Prihvatljive aktivnosti: 
Prihvatljiva područja sufinanciranja sredstvima Fonda sva su područja navedena u okviru programskih dokumenata za korištenje sredstava strukturnih instrumenata Europske unije u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2007.-2013. godine te u okviru programa za korištenje sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020. godine.
Iznos sufinanciranja:
Minimalna vrijednost zahtjeva za dodjelu sredstava po pojedinačnom projektu putem Fonda ne smije biti manja od 75.000,00 kn dok maksimalna vrijednost može iznositi 7.500.000,00 kn.
Stopa sufinanciranja:
Udio sredstava Fonda u sufinanciranju učešća korisnika u provedbi projekata Europske unije određuje se prema indeksu razvijenosti jedinice lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave prema mjestu ulaganja za koja se dodjeljuju sredstva. Za korisnike jedinica lokalne samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne samouprave ili ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave, udjel u sufinanciranju učešća korisnika iz sredstava Fonda iznosit će:
  • 90% za projekt s područja I. skupine jedinica lokalne samouprave,
  • 80% za projekt s područja II. skupine jedinica lokalne samouprave,
  • 70% za projekt s područja III. skupine jedinica lokalne samouprave,
  • 60% za projekt s područja IV. skupine jedinica lokalne samouprave,
  • 50% za projekt s područja V. skupine jedinica lokalne samouprave, osim Grada Zagreba.
Za korisnike jedinica područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica područne (regionalne) samouprave ili ustanove čiji su osnivači jedinice područne (regionalne) samouprave, udjel u sufinanciranju učešća korisnika iz sredstava Fonda iznosit će:
  • 80% za projekt s područja I. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave,
  • 60% za projekt s područja II. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave,
  • 50% za projekt s područja III. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave,
  • 40% za projekt s područja IV. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave i Grad Zagreb.
Prijave:
 
Zaprimanje zahtjeva započeti će od 14. rujna 2015. godine.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content