Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga "Ulaganje u zdravstvenu zaštitu na primarnoj razini"

Datum objave: 3. rujna 2015.

Ministarstvo zdravlja je objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu“ koji će se u 85 posto iznosa financirati iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a na koji imaju pravo konkurirati ugovorni partneri iz ukupno 15 županija iz I. i II. skupine županija po indeksu razvijenosti. U kokurenciji se iz Međimurske županije našao i Dom zdravlja Čakovec.

Za financiranje projekata raspoloživi je iznos od 140.600.000,00 kn, a projekti će biti sufinancirani u iznosu od 85% tj. vlastita sredstva korisnika će iznositi 15% investicije. Poziv će biti trajno otvoren do ugovaranja svih raspoloživih sredstava. Paralelno će se raditi objedinjena nabava opreme, te se prve isporuke opreme i početak manjih infrastrukturnih radova u domovima zdravlja očekuju u prosincu ove godine.

Prvi je to u nizu poziva koji se namjeravaju financirati u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji ima za cilj povećati dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite na primarnoj razini u depriviranim područjima 15 manje razvijenih županija, te na otocima. Podržati će se projekti nabavke opreme, edukacija i izvođenje manjih infrastrukturnih radova u Domovima zdravlja, te nabavka opreme i edukacija u koncesionarskim ordinacijama primarne zdravstvene zaštite, čime će se značajno poboljšavaju uvjeti pružanja usluga te se poboljšava kvaliteta, dostupnost i učinkovitost pružanja zdravstvene zaštite.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content