Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpredsjednica Vlade i ministrica Opačić u posjetu Međimurju

Datum objave: 1. rujna 2015.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u utorak je boravila u Međimurju, gdje je nakon sastanka u Gradu Čakovcu, isti održala i u Maloj vijećnici Međimurske županija, u pratnji pomoćnice Ive Prpić te uz prisustvo potpredsjednice Hrvatskog sabora Dragice Zgrebec, župana Međimurske županije Matije Posavca, predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka, zamjenike Sandru Herman i Zorana Vidovića, gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, zamjenike Marija Medveda i Romana Bogdana, pročelnika UO za društvene djelatnosti Međimurske županija Branka Sušeca  te Tamaru Peras, inicijatoricu projekta Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama.
Župan je naglasak razgovora s ministricom stavio na izgradnju Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama te najavio kako je Međimurska županija spremna u tu svrhu dati zemljište na prostoru bivše Vojarne, a tu će odluku u listopadu dati na svoju novu sjednicu Skupštine, uz pomoć grada koji je obećao osigurati oslobođenje od komunalnog doprinosa te suradnjom s partnerskim županijama, varaždinskom i koprivničko – križevačkom. Ministrica je obećala dati podršku projektu koji obuhvaća oko 4.300 djece u sve tri županije. Posavec je pritom ujedno predložio i da se socijalna pomoć troši na način da se dio dobije u bonovima, jer je prijeko potrebno strogo kontrolirati namjensko trošenje sredstava, s čime se ministrica složila.
Posebno je pohvaljena inicijativa Međimurske županija da se oformi Prihvatna stanica za djecu koja su delikventnih ponašanja. Kako su socijalni radnici spremni raditi, ministrica je pozvala župana na sastanak u ministarstvo te ujedno dala naputak da se pismom namjere krene u realizaciju tog projekta. Dotakli su se tematike nezadovoljavajućih uvjeta u Sigurnoj kući, mogućeg financijskog praćenja Centra za rehabilitaciju Lasta te dobre daljnje suradnje s Dnevnim boravkom djece dr. Antun Bogdan i Caritasom.
Nakon sastanka u Županiji, ministrica je sudjelovala na početnoj konferenciji projekta „Za sretniju obitelj“ Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, a posjetila je i Centar za socijalnu skrb Čakovec i Udrugu za sindrom Down Međimurske županije.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content