Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Glasujte za OPG Hažić u projektu „Zlata vrijedan“

Datum objave: 30. kolovoza 2015.

Već drugu godinu zaredom Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede provode projekt Zlata vrijedan – izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj. Projekt se odvija uz podršku Hrvatske zajednice županija i HRT-a, koji će emitirati snimku završne svečanosti na kojoj će biti uručene nagrade najboljima.
Proizvodnja sira, svježeg i sušenog voća, povrća, maslinova ulja, brašna od rogača, voćnih rakija, vina, meda, mesnih proizvoda, uzgoj konja, magaraca, koza, ovaca, svinja, krava, kokoši hrvatica, podrumarstvo, seoski turizam...djelatnosti su to kojima se bave najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Hrvatskoj koja će sudjelovati u ovogodišnjoj konkurenciji za nagradu Zlata vrijedan.
U finale izbora ušao je po jedan OPG iz svake županije i Grada Zagreba, a Međimursku županiju u ovom natjecanju predstavlja OPG Hažić iz Jurovčaka.
Vrijedna međimurska obitelj je od početnih pola hektara gole zemlje danas došla  na svojih 8,6 hektara voćnjaka i vinograda gdje imaju oko 300 tona jabuka, proizvedu 3000 litara soka od jabuka, 1000 litara jabučnog octa, u prodaji imaju i sušene jabuke, te sušenu koprivu i bazgu, za čaj. Godišnje naprave i oko 20.000 litara vina. Sve svoje proizvode prodaju mahom na kućnome pragu, odnosno u Vinskoj kući Hažić, koju su s puno stila uredili prije šest godina.
Na svečanoj dodjeli koja će biti 11. rujna 2015. na poljoprivrednom gospodarstvu Skelin u Drinovcima nedaleko od Drniša saznat će se koja su tri najbolja OPG-a po izboru žirija te tko je najbolja mlada nada. O petoj će nagradi odlučivati čitatelji Večernjaka koji će moći glasovati za onaj OPG koji smatraju najboljim.
Dakle, osim stručnog žirija, najbolji OPG biraju i čitatelji Večernjeg lista koji od 28. kolovoza do 8. rujna mogu glasovati telefonom i SMS-om za najbolje obiteljsko gospodarstvo po svom izboru.
Za najbolji OPG čitatelji telefonski glasuju na broj 065 900 900, a za OPG Hažić možete glasovati i SMS-om na broj 60085 s tekstom OPG03, te svojim imenom, prezimenom i adresom.
Cijena SMS-a iznosi 2,40 kn (PDV uključen)
Poziv s fiksne mreže stoji 1,50 kn (PDV je uključen), s mobilne mreže 2,40 kn (PDV je uključen).
Na donjim linkovima možete pogledati i pročitati predstavljanje OPG-a Hažić u
Večernjem listu:
http://domivrt.vecernji.hr/zlata-vrijedan/ostali-su-na-cesti-s-dvoje-djece-i-prihvatili-se-posla-koji-nisu-znali-1016975
 
i na HTV-u:
http://www.hrt.hr/293803/magazin/ostali-bez-posla-ali-zato-danas-imaju-svoj-opg#playvideo

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content