Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodjela financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu

Datum objave: 26. kolovoza 2015.

Natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu raspisuje se s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj klastera konkurentnosti.

Odobrena sredstava će biti namijenjena za financiranje troškova provedbe projektnih aktivnosti razvoja Hrvatskih klastera konkurentnosti, čime se omogućava podizanje sektorske i regionalne konkurentnosti, internacionalizacija sektora i stvaranje nove dodane vrijednosti, te međusektorsko povezivanje, promocija odabranih sektora i njihovo brendiranje.

Za natječaj je osigurano 5 milijuna kuna, a sredstva će se dodijeliti izabranim prijaviteljima koji ispunjavaju uvjete iz natječaja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom klasteru je 100.000 kuna, a najveći iznos 700.000 kuna.

Natječaj je objavljen 25. kolovoza 2015. godine na web stranici Ministarstva gospodarstva i otvoren je 36 dana.
Rok za podnošenje prijava je najkasnije do 30. rujna 2015. godine.

Klasteri konkurentnosti u Republici Hrvatskoj zamišljeni su kao neprofitne organizacije koje okupljaju sve najbolje gospodarstvenike u određenom sektoru – male, srednje i velike poduzetnike, predstavnike regionalne i lokalne samouprave te znanstveno-istraživačke institucije, kako bi se uspostavila sinergija i zajednička suradnja s ciljem jačanja konkurentnosti gospodarskih sektora na nacionalnoj razini.

Ukoliko niste član ni jednog Hrvatskog klastera konkurentnosti, još uvijek se možete u uključiti, a sve o klasterima možete pronaći OVDJE.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content