Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

EU dodjeljuje 222 milijuna eura za jačanje suradnje i potporu projektima u regiji Podunavlja

Datum objave: 24. kolovoza 2015.

Europska komisija je donijela program transnacionalne suradnje u Podunavlju za razdoblje 2014. – 2020. za koji je namijenila više od 202 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj te 19,8 milijuna eura iz Instrumenta pretpristupne pomoći.

Program je namijenjen poticanju inovacija i poduzetništva, očuvanju prirodne i kulturne baštine, poboljšanju povezivosti te potpori prelasku na niskougljično gospodarstvo u regiji Podunavlja. Njime će se podupirati projekti transnacionalne suradnje u skladu s prioritetima Strategije Europske unije za regiju Podunavlja. Zemljopisno područje obuhvaćeno programom jednako je onome navedenome u Strategiji i uključuje regije devet država članica (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Njemačka, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te tri države izvan EU-a (Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora). Riječ je o programu Interreg; peto programsko razdoblje Interrega (2014. – 2020.) ima proračun od 10,1 milijardu eura namijenjenih za više od 100 programa suradnje među regijama.

Dodatne informacije o programu dostupne su ovdje.

Opisi programa za razdoblje 2014. – 2020. dostupni su na web-mjestu povjerenice Crețu te na web-mjestu Inforegio.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content