Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

200-tinjak malih sportaša iz Međimurja uključeno u Otvorenu zabavnu školu nogometa

Datum objave: 18. kolovoza 2015.

200-tinjak mališana iz 30 mjesta diljem Međimurja, 12 educiranih trenera, 5 dana sporta i zabave uz nebrojeno mnogo volontera i entuzijasta, brojke su koje čine okosnicu ovogodišnje Otvorene zabavne škole nogometa, točnije Open Fun Football Schools koja se na sjeveru zemlje ove godine održava do 21. kolovoza. Projekt je u Međimurskoj županiji krenuo 2006., a u regiji je aktualan već duži niz godina.
Zbog kišnog ponedjeljka, okupljanje dvjestotinjak mališana krenulo je u sportskoj dvorani u Pleškovcu, a zabavu uz nogomet službeno je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, uz domaćina predsjednika Udruge mladih Mali Mihaljevec Vedrana Kovačića te predstavnike Općine Sveti Juraj na Bregu, vodstva Otvorene zabavne škole nogometa, PU međimurske te JVP Čakovec. Pritom je djeci od vrtićke do srednjoškolske dobi čestitao što su svoj odmor od školskih obaveza odlučili provesti aktivno i u sportskom duhu te pozvao sve na veselo druženje, učenje novih disciplina te usvajanje navika bavljenja sportom.
Kako su naglasili organizatori, cilj je da se kroz zabavne igre i druženje djeca iz različitih sredina međusobno približe te pritom nauče toleranciji i uvažavanju, a za to će se tijekom cijelog tjedna trajanja pobrinuti u Udruzi mladih Mali Mihaljevec uz pomoć Udruge mladih iz Mihovljana i Šenkovca, Udruge žena Mali Mihaljevec, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mali Mihaljevec i Nogometnog kluba Mali Mihaljevec.
Treneri i volonteri složili su se da je naglasak ove škole na zabavi, same osnove nogometa i neko predznanje nisu najvažniji, no i pohvalili već odlične nogometaše, buduće Modriće, Mandžukiće i Rakitiće te veliki broj djevojčica koji se uključuje svake godine. „Neke cure bolje smo u nogometu od dečki“, rekle su nam male nogometašice i istaknule nadu da će zaigrati u jednom od dva međimurska ženska prvoligaška kluba, iz Čakovca i Goričana. Otvorena zabavna škola nogometa djeluje pod motom „Dijete u centru“. Kroz druženje i igru djeca će tako narednih dana uživati u bavljenju sportskim aktivnostima, pri čemu su zaista svi, zahvaljujući stručnim trenerima, zaista u centru pozornosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content