Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i načelnik u obilasku vrijednih investicija u Općini Orehovica

Datum objave: 17. kolovoza 2015.

Radovi na sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Orehovica u punom su jeku te će biti gotovi u zadanom roku, dok su oni na Društvenom domu u Vulariji pred završetkom. U to se danas i osobno uvjerio župan Međimurske županije Matija Posavec u okviru radnog posjeta Općini Orehovica uz domaćinstvo načelnika Franje Bukala. S njim u pratnji te uz ravnatelja OŠ Orehovica Željka Krištofića i voditelja gradilišta Bojana Kraljića vidio je evidentan pomak u dovršetku izgradnje tamošnje sportske dvorane i dodatnih šest učionica. Kako je rečeno, unatoč mogućim nepovoljnim uvjetima kao danas, već početkom rujna krenulo bi se u izgradnju tribina, svi betonski radovi zaključit će se do kraja sljedećeg mjeseca, a sama dvorana bi pravi oblik mogla početi dobivati već tijekom listopada, kada se očekuje realizacija krovne konstrukcije.
Dok se kraj ove faze radova u Orehovici očekuje u studenom, jedna je investicija pri samom završetku, ona u Vulariji, a tiče se višegodišnjeg ulaganja u Društveni dom. Naime radi se o projektu koji je bez sumnje od strateške važnosti za cijelu općinu te njene mještane, udruge, vatrogasce i klubove, vrijednom 2.200.000 kuna, a koji čeka finalne zahvate opremanja. Sufinanciranjem, njegovu su realizaciju pomogli Ministarstvo kulture RH  s oko 600.000 kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja s 141.000 kuna, dok Međimurska županija za ovu godinu u proračunu za taj projekt ima predviđenih 200.000 kuna.
19-o godišnja Sandra Bogdan: „Škola otvara sva vrata!“
„Prema danas viđenom naglasak u našim ulaganjima stavili smo na obrazovanje i infrastrukturu. To su važni segmenti, posebice zbog svakog mještana, učenika ili člana kluba i udruge koji će u tim prostorima imati svoje mjesto za djelovanje. Kada imate agilno i sposobno vodstvo kao što je ovo u Orehovici na čelu s načelnikom Bukalom i suradnicima, lako možete realizirati ovakve vrijedne projekte, a uz pomoć ministarstava i do kraja godine završiti zacrtano u većem obimu“, objasnio je međimurski župan i dodao kako će ovog ljeta obići još investicija koje Međimurska županija direktno ili indirektno potpomaže ili sufinancira.
„U našoj se općini puno radi na stvaranju još boljih uvjeta za život svih naših mještana, pa sam uvjeren da ćemo do kraja godine i svečano otvoriti naš novi dom u Vulariji, ali i za tri mjeseca staviti toliko očekivanu dvoranu pod krov“, dodao je načelnik Bukal i nadovezao se na županove riječi oko važnosti ulaganja u prosvjetu te pritom predstavio studenticu romske nacionalne manjine, Sandru Bogdan. „Upisala sam 1. godinu Pravnog fakulteta u Rijeci, iako mi je prvi izbor bila psihologija. Imam tri brata i jednu mlađu sestru koji su mi uz roditelje velika podrška. Divi mi se i podržava me i romska zajednica, mnogi će sada krenuti mojim stopama. Škola otvara sva vrata“,  objasnila je.
Župan i načelnik složili su se kako je mlada Romkinja koja nastavlja sa školovanjem primjer svima oko sebe te je na najboljem putu da uz svoju hrabrost i odlučnost motivira druge da ulažu u svoje obrazovanje. To je ulaganje jedan od glavnih ciljeva u djelovanju i Međimurske županije, čiji je čelni čovjek najavio kako su pri završetku sve potrebne radnje za novu školsku godinu, pa će se uz sanacije i adaptacije nastaviti s nadstandardima besplatnog prijevoza i udžbenika, projektom asistenata u nastavi, uz uvođenje istog i u dječje vrtiće, tu je i Zaklada dr. Vinko Žganec koja pomaže s troškovima obrazovanja, a za studente su na raspolaganju stipendije i krediti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content