Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani turizma Općine Sveti Martin privukli više tisuća posjetitelja

Datum objave: 16. kolovoza 2015.

Općina Sveti Martin na Muri i njihova turistička zajednica i ove su se godine potrudili biti odličnim domaćinima organiziravši "Dane turizma". Od 12.srpnja organizirano je niz manifestacija koje su mještanima, gostima i posjetiteljima pružile niz sadržaja za aktivno ljeto u Međimurju.
Tako je organiziran seoski turnir u Jurovcu u organizaciji NK Bratstva, biciklistički panonski maraton triju država kojeg je suorganizirao BK Mura Avantura, međunarodna likovna kolonija "Život uz rijeku Muru", koncert Lidije Bajuk te Dominika Padarića. DVD Lapšina proslavila je 70 godina postojanja a NK Polet organizirao svečanu sjednicu, izložbu i nogometni turnir u povodu 50.godišnjice postojanja. Svoj doprinos danima turizma dali su i lovci iz lovačkog društva "Trčka" natjecanjem u gađanju glinenih golubova, športsko ribolovno društvo "Čikov", teniski klub Sveti Martin na Muri te kulturno umjetnička udruga organizacijom koncerta "Mlade nade našeg kraja".
Oldtimer klub Međimurje organizirao je međunarodni putujući muzej kroz četiri države dok je udruga voćara, vinogradara i povrćara organizirala "Dane vina i jabuke".
Uoči blagdana Velike Gospe udruga umirovljenika s područja općine organizirala je međunarodni susret umirovljenika a na sam blagdan organizirana je svečana koncelebrirana sveta misa na otvorenom koju je predvodio vlč. Ivica Perčić nakon čega je održan međunarodni kadetski turnir.
Središnja proslava ovogodišnjih dana turizma donijela je zanimljivu i atraktivnu povorku starih zanata i običaja koja je privukla preko tisuću gledatelja. U povorci je sudjelovalo 26 izlagača iz Svetog Martina na Muri ali i okolnih mjesta koji su na zanimljiv i atraktivan način okupljenom mnoštvu pokazali kako su to radili naši stari i barem na trenutak ih vratili u neka davna vremena. Voditelji ovogodišnje povorke su bili Eržika, Davor Dretar- Drele i Vid Balog koji su na zanimljiv i osebujan način svojim humorističnim dosjetkama komentirali stare zanate. Uz načelnika općine Sveti Martin Franju Makovca povorku je razgledao i međimurski župan Matija Posavec.
Ovogodišnji Dani turizma završavaju 21.i 22.kolovoza svečanim postavljanjem "klopoteca" i kulturno umjetničkim programom kod OPG-a Hažić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content