Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom blagdana Velike Gospe

Datum objave: 14. kolovoza 2015.

Poštovane Međimurke i Međimurci!
            15.kolovoza slavimo svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, dan koji ima posebno mjesto u srcima hrvatskoga naroda i vjernika. Ovaj, najveći Gospin blagdan, pokazuje put vjerničkog života te objašnjava kako da na miran način prolazimo kroz život uz ljubav, nadu i dobrotu kojih na našem svakodnevnom putu ponekad nedostaje. Na sam Blagdan Velike Gospe mnoštvo međimurskih vjernika krenut će na svoja hodočašća u mnoga marijanska svetišta gdje će se u miru posvetiti svom duhovnom miru, pjesmi, molitvi, ispunjenju zavjeta, produbiti svoju vjeru te naći svoje utočište koje nam pruža naša nebeska Majka, pritom slaveći dostojanstvo žene kao simbola nježnosti i dobrote, kao nositeljice života. Dobrim djelima i pozitivnim mislima okrećemo se svojoj vjeri uz traženje utjehe i snage za nadu u bolje sutra, kao i pomoć Blažene Djevice Marije u teškim trenucima slabosti.
Uz želju da se svojim molitvama upravo na današnji dan približite još više Majci Božjoj te uz njezin zagovor i njezinu prisutnost skupite snage za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život, svim stanovnicima Međimurske županije koji svetkuju Uznesenje Blažene Djevice Marije kao svoj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content