Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik ministra kulture Kajmović i župan Posavec u obilasku međimurskih općina

Datum objave: 11. kolovoza 2015.

U utorak, 11. kolovoza 2015. zamjenik ministra kulture Alen Kajmović je u pratnji župana Međimurske županije Matije Posavca boravio u službenom posjetu u nekoliko općina u Međimurju.
Najprije su posjetili Općinu Sveti Juraj na Bregu gdje su ih dočekali načelnik općine Anđelko Nagrajsalović i župnik Župe Sv.Juraj na Bregu  vlč. Ivica Puškadija. Domaćini su ih upoznali sa realizacijom projekta obnove župnog dvora kojeg financijski pomaže Ministarstvo kulture, a što je dio višegodišnjeg projekta potpune obnove župne crkve i građevina uz samu crkvu.
Potom su se zamjenik ministra i župan, na poziv vijećnika Damira Kovačića, uputili u općinu Štrigova gdje su na radnom sastanku razgovarali o sakralnim i kapitalnim projektima na području općine. Načelnik općine Stanislav Rebernik, njegov zamjenik Zdravko Sabolčec, voditelj Turističke zajednice Josip Mikec, potpredsjednik Općinskog vijeća Antun Zadravec  te predsjednik KUD-a Sv. Jeronim Matej Ščavničar prezentirali su planove izgradnje nove zgrade Doma kulture u Štrigovi. Uz općinu Štrigova projekt bi trebali financijski pomoći Ministarstvo kulture i Međimurska županija, jer bi izgradnjom novog Doma kulture Štrigova uz multimedijalnu dvoranu trebala dobiti i Muzej pušipela, nove prostore za udruge te moderno opremljenu dvoranu. S obzirom na povećanje broja turista, razgovaralo se i o zajedničkom projektu gradnje vidikovca s ugostiteljskim i popratnim sadržajima na području općine. Idejno rješenje za oba projekta financirat će Međimurska županija. Ministarstvo kulture i dalje će financijski pratiti obnovu crkve Sv. Marije Magdalene i crkve Sv. Jeronima. Razgovaralo se i o pomoći KUD-u koji je sve uspješniji na Hrvatskoj kulturnoj sceni, a čiji je rad Ministarstvo već financijski popratilo.
Nakon Štrigove, zamjenik ministra i župan su posjetili Općinu Sveti Martin na Muri gdje su održali radni sastanak s načelnikom općine Franjom Makovcom, njegovom zamjenicom Petrom Novinščak, predsjednikom Općinskog vijeća Draženom Crnčecom i župnikom vlč. Ivanom Hercegom. Općina Sveti Martin na Muri planira rekonstruirati središte mjesta gradnjom velikog multimedijalnog kulturnog centra koji bi uz rekonstrukciju okoliša i svih popratnih sadržaja stajao oko 10 milijuna kuna. Prema riječima načelnika Makovca u skoro bi vrijeme trebala biti ishođena građevinska dozvola, a uz Općinu i Županiju financijski bi se trebalo uključiti i nekoliko Ministarstava. Također, u Svetom Martinu na Muri se nastavlja obnova župne crkve koju financijski već pomažu Ministarstvo kulture i Međimurska županija.
Službeni posjet i radni sastanak upriličen je i u Općini Goričan čiji su domaćini bili župnik Župe Sv. Leonarda vlč. Petar Majstorović, načelnik Mario Moharić te vijećnik u Općinskom vijeću Goričana Damir Far koji je ujedno bio i inicijator dolaska zamjenika ministra i župana u Goričan. Na radnom sastanku razgovaralo se o obnovi oltara u župnoj crkvi i propovjedaonici.
Posjet Općini Orehovica započeo je radnim sastankom s načelnikom općine Franjom Bukalom gdje je predstavljen projekt Doma kulture u Vulariji kao i još nekolicina projekata s područja Općine. Načelnik je s gostima obišao i gradilište spomenutog Doma kulture  kao i ono školske dvorane u Orehovici. Oba projekta sufinanciraju Međimurska županija i Ministarstvo kulture.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content