Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Datum objave: 5. kolovoza 2015.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:
 
"Poštovane Međimurke i Međimurci!
            S posebnim Vam ponosom i ove godine upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te ujedno 20. obljetnice velike vojno redarstvene operacije „Oluja“. Iako u 2015. obilježavamo ovaj veliki jubilej, godine prolaze, izmjenjuju se obljetnice i slavlja, ali ostaje broj obitelji koje su ti dani obilježili za cijeli život, ostaje broj stradalih hrvatskih vojnika, naših očeva, supruga i prijatelja koji su tijekom tih ratnih godina svoje živote položili na oltar domovine, ostaje sjećanje na 84 sata u kojima su oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara te pobjedonosno oslobodili Knin.
            Stoga ovaj dan moramo dostojno obilježiti, ne zbog sebe, već samo, jedino i isključivo zbog njih. Svako koračanje vojnika neka nas podsjeti na hrabrost onih koji su izgubili svoj život u Domovinskom ratu i na njihovu žrtvu utkanu u temelje samostalne i suverene, danas europske Republike Hrvatske. Među njima je i 78 Međimuraca, u mnogim vojnim i policijskim postrojbama, još jedna konstanta u broju, ali nikako i nikada samo broj. To su naši heroji.   
            Oni su stvarali povijest, u kojoj smo svijetu i sebi pokazali snagu i zajedništvo hrvatskog naroda koji i u najtežim trenucima ne gubi nadu, već spremno i odlučno, uzdignute glave može proći sve boljke i nedaće. Neka to stvaranje i borba ne prođu uzalud, uz poštovanje i zahvalnost krenimo u bolje sutra, pa da sljedeće godine u to vrijeme istaknemo nove stvorene vrijednosti, veću zaposlenost, manji odlazak mladih iz zemlje i veće plaće u gospodarstvu.
            S uvjerenjem da smo svakim danom sve bliži onom idealu za koji su se borili hrvatski branitelji, čestitam svim žiteljima Međimurske županije, posebno hrvatskim braniteljima i članovima njihove obitelji te obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."
 
                                                                                                                                                                                      ŽUPAN
                                                                                                                                                                           Matija Posavec 
FOTO: Pixsell

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content