Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan ugovor o završetku radova na dogradnji i adaptaciji čakovečke Gimnazije

Datum objave: 28. srpnja 2015.

Značajni investicijski ciklus koji je Međimurska županija pokrenula tijekom ove godine, uključuje i izvođenje zadnje faze radova na dogradnji i adaptaciji školske zgrade Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te uređenje njenog okoliša. „Radi se sveukupno o 8,7 milijuna kuna vrijednoj investiciji čime završavamo ovaj projekt iz 2012. godine te kojim ova škola, kao jedna od uspješnijih i boljih u zemlji dobiva jedan novi karakter“, objasnio je župan Međimurske županije Matija Posavec i pritom naglasio kako će svaka uložena kuna stvoriti nove uvjete te kako nije bila teška odluka treba li se ova upravo škola razvijati ili ne. Stoga, kada svi radovi budu završeni, zgrada Gimnazije bit će bogatija za osam novih učionica s pratećim sadržajima, novu garderobu i knjižnicu, ulazni dio s nadstrešnicom i novi parkirališni prostor.
Među top pet su hrvatskih gimnazija, ove su godine imali 33 učenika na državnim natjecanjima, pa najmanje što možemo dati kao poštovanje učenicima i učiteljima je da imaju nove, modernije prostore, za rad i daljnji razvitak“, dodao je Posavec i s direktorom tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Mursko Središće Marijanom Krajačićem potpisao ugovor o završetku radova, uz prisustvo ravnateljice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Tee Dragić Runjak. „Hvala u prvom redu Međimurskoj županiji što je prepoznala kvalitetu naše gimnazije i pomogla nam u njenom stvaranju. Ovi prostori omogućit će učenicima i njihovim profesorima novu dozu predanosti radu, motiviranosti, angažiranosti, a ne sumnjam kako će biti još k tome i spremniji te kompetentniji, uz suvremene alate i metode poučavanja u interaktivnim učionicama“, rekla je tom prigodom ravnateljica i pohvalila svoje dojučerašnje maturante od kojih je velika većina upisala željeni fakultet, svoj prvi izbor.
Prema riječima župana, ova podrška proizlazi prvenstveno iz rezultata, kojih ova škola ima mnogo, što je dokazala činjenicom kako je već u ljetnom upisnom roku popunila svoju kvotu. Pritom je pohvalio Sašu Vukovića, maturanta prisutnog na potpisivanju koji je uz izvrsno riješenu državnu maturu prvi u generaciji kada je u pitanju povijest. „Uz svoj rad, sposobnost i znanje, danas je najbolji u predmetu koji ga zanima, a toj izvrsnosti pripomogla je i Gimnazija, čime zajednički stvaraju nove vrijednosti u obrazovanju“, rekao je Posavec.
„Gimnazija smo koja se može ponositi marljivošću i rezultatima svojih učenika, prednošću profesora, a sada i svojim prostorima“, sa zadovoljstvom je dodala Dragić Runjak i dodala kako škola već danas osigurava uvjete koje i djeca i profesori svakako zaslužuju, a vesele se motivu više.
Stvaramo jedan sustav koji je u Međimurju u odnosu na druge regije itekako kvalitetan, ono što nam svakako nedostaje je jače samopoštovanje, jer kada pogledamo učinjeno i rezultate, kao danas ovdje, zaista moramo biti ponosni“, za kraj je rekao međimurski župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content