Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska banka za obnovu i razvitak potpisale sporazume za pomoć poduzetnicima u iskorištavanju fondova Europske unije

Datum objave: 22. srpnja 2015.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisale su dva sporazuma, sporazum o suradnji i sporazum suradnje na projektima od zajedničkog interesa u području EU fondova i Programa EU-a, sa ciljem davanja pomoći poduzetnicima u uspješnijoj upotrebi pristupnih fondova, europskih strukturnih i investicijskih fondova i drugih financijskih instrumenata.

Sljedeći cilj potpisivanja sporazuma odnosi se i na pružanje pomoći poduzetnicima putem programa Europske poduzetničke mreže (Enterprise Europe Network, EEN) pri HGK, koji nudi širok spektar usluga malom i srednjem poduzetništvu, informira poduzetnike o aktivnostima i mogućnostima koje nudi EU te ih usmjerava na dostupna sredstva financiranja projekata iz EU fondova i nacionalnih sredstava.

HGK i HBOR svakodnevno će razmjenjivati informacije i iskustva u vezi s mogućnošću upotrebe EU fondova, usmjeravati poduzetnike za potrebe stručnog informiranja, davati potporu i savjet poduzetnicima u okviru EU fondova i pronalaziti potencijalne partnere za sastavljanje konzorcija za prijavu na EU natječaje. HBOR će, među ostalim, usmjeravati svoje klijente na EEN za potrebe financijskog praćenja projekata koji se kandidiraju za upotrebu sredstava EU fondova, a EEN će usmjeravati svoje klijente na HBOR.

EEN čini gotovo 600 organizacija iz više od 50 zemalja koje se bave potporom poduzetništvu, a HGK je koordinator hrvatskoga konzorcija koji okuplja partnerske institucije: HAMAG-BICRO, Tehnološki park Varaždin, Tehnologijski-razvojni centar u Osijeku, Znanstveno-tehnologijski park sveučilišta u Rijeci te Ured za transfer tehnologije u Splitu.

Izvor: Lider.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content