Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nastavljaju se radovi, dvorana OŠ Orehovica pod krovom do kraja godine

Datum objave: 21. srpnja 2015.

Uz svečano potpisivanje Ugovora o nastavku radova na izgradnji sportske dvorane i 6 učionica OŠ Orehovica, krenulo se s radovima na školi i dvorani. Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Mursko Središće Marijan Krajačić, uz prisustvo načelnika Općine Orehovica Franje Bukala i ravnatelja Osnovne škole Orehovica Željka Krištofića. „Hvala što nam pomažete u stvaranju uvjeta našoj djeci“, rekao je pritom župan i izrazio zadovoljstvo što će izvođač biti upravo jedna međimurska tvrtka. „Županija nam je dala ovo povjerenje, a svaki dan sve više radi na tome da diže međimursku građevinu, što nam je prijeko potrebno. Ovaj projekt odradit ćemo sa zadovoljstvom i djeci napraviti toliko željenu dvoranu, u zadanom roku“, nadovezao se direktor. Svojim su nastupom svima prisutnima zahvalili mali članovi Tamburaškog orkestra OŠ Orehovica, svojim radovima predškolske skupine Ribice, Sovice i Patkice te recitacijom učenik Božidar Farkaš.
Župan Posavec: Radovi se nastavljaju zbog 300-tinjak uspješnih školaraca i mještana
„O ovoj našoj dvorani ispisano je puno stranica posljednjih 10 godina, a u tom se periodu nije puno napravilo, osim stupova pred kojima smo danas, a po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv“, rekao je prilikom potpisivanja međimurski župan i dodao kako je cilj koji si je zacrtao rješavanje dvorane u Orehovici. „To je dužnost prema djeci koja pohađaju ovu školu i mještanima općine Orehovica. Svi oni novu dvoranu zaslužuju“, objasnio je. U 2014. godini upravo je Županija više od 600 tisuća kuna uložila za 2. fazu iz županijskog proračuna kojima su se dogradile nove školske učionice. Sada je vrijeme za treću fazu, nastavlja se s investicijom izgradnje dvorane, još jednom u okviru proračunskih mogućnosti.
Županijski investicijski tim, na čelu sa pročelnicima Brankom Sušecom i Goranom Gotalom te Ivanom Vinkovićem iz MIN-a, došao je do rješenja za 3. Fazu izgradnje dvorane koja će rezultirati dobivanjem funkcionalne cjeline koja obuhvaća 6 novih učionica. „One će poslužiti za jednosmjensku nastavu, jer je to odgojno obrazovni standard kojem težimo. To je svakako i jedan od prioriteta koje želimo za sve međimurske škole“, naglašava Posavec.
Novo ulaganje Međimurske županije, kada se uključuje država?
„Ispod ovih smo stupova dočekivali nove generacije učenika i iste odavde otpratili u srednje škole. U ime svih njih, ali i svoje osobno, sretan sam što će se to napokon promijeniti i zahvaljujem svima u Županiji i Općini što nisu zaboravili na ovaj projekt, nama od ključnog značaja“, rekao je ravnatelj. „Naši školarci imaju izvanredne rezultate, njih 82 završilo je nastavnu godinu s odličnim uspjehom, zaslužuju dvoranu. Puno se truda odvojilo za njenu izgradnju, posebice zadnje dvije godine otkada nam intenzivno pomaže Međimurska županija na čelu sa Županom. No sredstva trebamo i iz državnog proračuna, po uzoru na to da je država i na drugim područjima gradila škole, zašto ne bi i u Orehovici“, pita se načelnik. Kako je najavljeno, u naredna tri mjeseca ovi će se stupovi pretvoriti u dvoranu pod krovom, a početkom iduće godine probati iznaći rješenje da od školske godine 2016./2017. djeca mogu koristiti učionicu i dvoranu. Dakako, rješenje bi mogla ponuditi i država, resorno ministarstvo, kako će za završetak cjelokupne investicije nedostajati još oko 4 milijuna kuna. Kako je Župan rekao da ista mora biti okončana kroz godinu i pol, bit će to još jedno opterećenje. „Da, ako ne dođe pomoć, sve ćemo morati financirati iz našeg proračuna, no ovim činom danas šaljemo poruku koliko nam je važno ulaganje u obrazovanje. Dvorana mora biti u funkciji krajem iduće godine“, dodao je Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content