Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec proglasio elementarnu nepogodu tuču za područje grada Mursko Središće

Datum objave: 17. srpnja 2015.

 
Zbog štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnom bilju, višegodišnjim nasadima, građevinama i motornim vozilima, nastale uslijed tuče koja je Međimursku županiju pogodila u srijedu, 8. srpnja, župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku o proglašenju elementarne nepogode tuče za područje grada Mursko Središće.
Prema riječima župana, najveća nepogoda pogodila je upravo najsjeverniji hrvatski grad te je stoga zadužio gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda da provede postupak procjene štete te da prijave oštećenih fizičkih i pravnih osoba evidentiraju u Registru šteta od elementarnih nepogoda.
Gradsko povjerenstvo dostavit će zatim izvješće o konačno procijenjenoj šteti Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda i nadležnim ministarstvima, a Županijsko povjerenstvo nakon istog zbirno izvješće o šteti za područje županije dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda.
 
ODLUKA:    Odluka o proglašenju elementarne nepogode

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content