Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pilot projekt izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

Datum objave: 17. srpnja 2015.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je Javni poziv za prijavu projekata za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Javni poziv je otvoren od 9.7.2015. do 31.12.2020.

Prijavitelji na natječaj mogu biti javna visoka učilišta, jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, škole, vrtići.

U skladu s Dugoročnom strategijom za poticanje ulaganja u obnovu nacionalnog fonda zgrada Republike Hrvatske i Trećim Nacionalnim akcijskim planom energetske učinkovitosti, ovim Pozivom želi se doprinijeti izradi projektne dokumentacije koja će za svrhu imati energetsku obnovu kojom će se postići energetske uštede - smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora u kojima se obavlja javne djelatnosti odgoja i obrazovanja, kao i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije za istu namjenu.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 4.500.000,00 kn.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 5.000,00 kuna, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 kuna.
Izvor: strukturnifondovi.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content