Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sporazumom Međimurskog veleučilišta i Hrvatskog olimpijskog odbora, vrhunski sportaši dolaze na studij u Međimurje

Datum objave: 16. srpnja 2015.

Nakon nekoliko godina uspješne suradnje, Međimursko veleučilište u Čakovcu i Hrvatski olimpijski odbor istu su okrunili potpisivanjem sporazuma o školovanju vrhunskih sportaša te je pritom ujedno predstavljen novi magistarski program EU Projekt Manager koji u suradnji s FH Joanneum iz Graza kreće već na jesen.  „Mnogi ne znaju da je manje od 3% sportaša nakon prestanka profesionalnog bavljenja sportom u mogućnosti osigurati svoju egzistenciju, stoga je na nama da vodimo brigu o njima“, objasnio je prilikom potpisivanja tajnik Hrvatskog Olimpijskog odbora Josip Čop i pozdravio razvoj međimurskog obrazovanje koje omogućuje razvoj vrhunskih sportaša kategoriziranih pri HOO-u.
MEV već u ljetnom roku popunjava kapacitet s budućim menadžerima turizma i sporta
„Takvih je u Međimurskoj županiji ukupno 11, a jedni od prvih koji su upisali studij prilikom njegova formiranja bili su upravo vrhunski sportaši koji prenose ime Međimurja diljem svijeta svojim uspjesima, Filip Ude, Tijana Tkalčec, Ivana Lisjak i Jurica Pavlic. Stoga je i ovaj sporazum samo još jedno priznanje koje daje dodatnu potvrdu kvalitete rada MEV-a, koji će za razliku od ostalih veleučilišta već u ljetnom roku popuniti svoje kapacitete“, rekao je tom prigodom župan Međimurske županije Matija Posavec te pohvalio MEV na čelu s dekanicom Nevenkom Breslauer koja je posljednjih nekoliko mjeseci pokrenula puno projekata za svijetlu budućnost veleučilišta. „Mi prepoznajemo status kategoriziranog sportaša, za njih predviđamo direktan upis, a dosad smo surađivali s ukupno njih 21. Ujedno smo nakon osam godina rada MEV-a dobili prvu diplomanticu, priznatu rukometašicu Ivu Pongrac rodom iz Svete Marije, a trenutno su na diplomskom i Marta Žderić te Emil Milihram“, dodala je dekanica i objasnila da profesionalnim sportašima omogućuju jednostavnije polaganje ispita i stjecanje zvanja, odnosno diplome.
Posavec: Naši studenti ne moraju u Europu
Uz naše, provodimo i niz programa europskog odbora, posvećujemo pažnju obrazovanju sportaša i trenera, da se uključe u konkurentno tržište, dosad u Splitu i Zagrebu, sada i u Međimurju. Ovdje će uz našu suradnju biti svakim danom sve više studenata, vrhunskih sportaša“, naglasio je Čop. „Osim kroz ovakve vidove suradnje, ulažemo u Studentski dom, restoran, otvorit ćemo nove laboratorije, urediti potkrovlje s novim učionicama, imamo suradnje s veleučilištima u svijetu, a sve to služi kao dobar poziv svima za uključenje u studijske programe“, rekao je međimurski župan i dodao kako naši studenti ne moraju u Europu, jer od jeseni kreće novi studijski program Management of EU-Projects u trajanju od 3 semestra, a u suradnji s Fachhochschule Joanneum iz Graza. Uz stjecanje znanja u stvaranju novih EU projekata te titule magistra, isti će nuditi i mogućnost nastavka edukacije i/ili prakse u Austriji ili Sjedinjenim Američkim državama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content