Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz seoske igre i izložbu malih životinja krenuli Dani Općine Donja Dubrava

Datum objave: 15. srpnja 2015.

Utrka s balama, utrka s kocenjem, nošenje mlinčenjaka, uz bacanje kamena, skakanje u vreći i povlačenje užeta, igre su koje se u današnje vrijeme rijetko viđaju. Da se na njih ne zaboravi, uz standardni nogometni turnir i graničare, pobrinuli su se u Nogometnom klubu „Dubravčan“ i Općini Donja Dubrava, organizacijom sada već tradicionalnih sportskih igara. 5. Seoske ulične igre ove su godine otvorili župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Donja Dubrava Dražen Miser na Sportskom terenu – Krbulja te pritom pozdravili ukupno 12 prijavljenih ekipa sastavljenih od pravih sportaša, ali i rekreativaca te obitelji s djecom. Otvaranje su popratili članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava i Mažoretkinje Kotoribe te svojim nastupima uveličali pravi sportski dan u općini.
Iako je cjelodnevno druženje odrađeno uz moto „Bitno je sudjelovati, ne pobijediti“, na kraju su najbolji zaslužili medalje i pehare, a okrunjen je i ukupni pobjednik. Tako su 5. jubilarne, ujedno svoje treće igre nakon 2011. i 2014. osvojili članovi ekipe „Beverly Hills“, drugo mjesto osvojio je „Prekop united“, a treće „Gornji kraj“ kao dvostruki slavljenik u nogometu i graničarima.
Seoskim uličnim igrama ujedno se krenulo u obilježavanja ovogodišnjih Dana Općine Donja Dubrava, uz ujedno i revijalnu izložbu malih životinja i malog međimurskog psa - „Međija“ koja su povodom Dana Europske Amazone organizirali Udruga uzgajivača malih životinja Međimurska lastavica Donja Dubrava i Matični klub uzgajivača malog međimurskog psa na terasi Doma Međimurske lastavice. Tom su prigodom predstavljene izvorne pasmine životinja, poput goluba međimurska lastavica, goluba hrvatski gušan, dravska guska, kokoš hrvatica, međimurska kokoš i hrvatski veliki opaljeni kunić, a posebno međimurski pas, priznat kao sedma hrvatska autohtona pasmina. Nastavak rada ovih udruga na potenciranju uzgoja i zaštite pasmina, bit će vidljiv i na najavljenoj novoj državnoj izložbi u Donjoj Dubravi u rujnu gdje će se birati najljepši hrvatski pas.
Održane su i izložba umjetničkih fotografija ZEU „Senjar“ te Sveta misa u župnoj crkvi Svete Margarete, a manifestacije u sklopu Dana Općine nastavit će se u petak, 17. srpnja od 19 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća i promocijom Monografije KUD-a „Seljačka sloga“, ali i još jednim bogatim vikend programom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content