Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Milijun kuna uloženo u prometnicu koja spaja naselja Donji Kraljevec i Goričan

Datum objave: 14. srpnja 2015.

Promet između naselja Donji Kraljevec i Goričan bolji je nego ikad te od danas teče nesmetano, zahvaljujući otvorenoj saniranoj prometnici, županijskoj cesti 2026. Rekonstruiranu dionicu svečano su otvorili župan Matija Posavec, ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i načelnik Općine Goričan Mario Moharić uz pomoć mališana iz Dječjeg vrtića „Ftiček“ Donji Kraljevec, Elene Gregorinčić i Antonija Andrića koji su imali čast prerezati vrpcu. Projektom vrijednim 1 milijun kuna koji je financirala Županijska uprava za ceste, napravljena je rekonstrukcija u dužini od 951,35 metara, s početkom na završetku naselja Donji Kraljevec u smjeru Goričana, a završetak na početku Goričan.
„Prema smjernicama u prostornom planu općine Donji Kraljevec, predmetna trasa izvedena je kao skraćenje postojeće na način da se umjesto dvostruke  „S“ krivine  nepovoljnog oblika i geometrijskih karakteristika uvela nova izmaknuta linija s krivinama većeg radijusa“, objasnila je Cividini te dodala kako su radovi na cesti započeli 2013. godine. Rekonstrukcijom je uređen kolnički zastor na širinu od 6 metara s jednostranom biciklističkom trasom širine 1,85 metara koja je odvojena rubnom linijom širine 15 centimetara od kolnika, a ista sada spaja dvije općine.
„Ovime je uvelike poboljšana i skraćena trasa županijske ceste koja pozitivno utječe na sve sigurnosne elemente, a upravo nam je sigurnost naših građana svako sanacijom prometnica na prvom mjestu. Dakako, ujedno smo prepoznali važnost ulaganja upravo u ovo industrijski jako i prometno opterećeno područje, u smislu gospodarskog razvoja našeg Međimurja“, naglasio je međimurski župan. Biciklistička traka spaja Goričan i Donji Kraljevec, a upravo su u tome načelnici istaknuli njenu važnost, u povezivanju dvaju međimurskih naselja te još bolje međususjedske klime, stvaranjem uvjeta na jednoj od najprometnijih cesta u Međimurju.
„Svaka izgradnja ili dogradnja ceste uvijek služi za daljnji razvoj jedne sredine, poput ovih koje svoju vrijednost dokazuju svakodnevno. Upravo iz tog razloga preko ŽUC-a provodimo niz projekata, dovršene su pješačko biciklističke staze u Donjoj Dubravi i Palinovcu, radovi traju u Goričanu i na relaciji Podturen – Novakovec, a intenzivno se saniraju i klizišta“, naglasio je Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content