Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Program INTERREG EUROPE

Datum objave: 13. srpnja 2015.

Program je pokrenut s ciljem jačanja učinaka Kohezijske politike Europske unije u razdoblju od 2014. do 2020. godine i nasljednik je programa INTERREG IVC koji je bio aktivan u prošlom programskom razodoblju. Ima za cilj smanjiti postojeće nejednakosti između regija Europske unije u pogledu njihovog ekonomskog i društvenog razvoja i održivosti okoliša, pritom uzimajući u obzir njihove specifične prostorne značajke i mogućnosti.

Proračun:

Raspoloživa sredstva programa ovisna su o alokaciji sredstava na razini Europske unije namijenjenih Europskoj teritorijalnoj suradnji. Za sedmogodišnje razdoblje od 2014. do 2020. godine za Europsku teritorijalnu suradnju namijenjeno je 10,2 milijardi eura, a jedan dio pripada programu INTERREG EUROPE, odnosno 359 milijuna eura.

Korisnici:

Sredstva programa raspoloživa su sljedećim skupinama: nacionalna, regionalna i lokalna tijela javne vlasti, regionalne razvojne agencije, regionalne energetske agencije, agencije u području transporta i mobilnosti, akteri uključeni u upravljanje i provedbu programa namijenjenih rastu i stvaranju radnih mjesta, subjekti poslovne podrške i organizacije koje predstavljaju mala i srednja poduzeća te ostali dionici zaduženi za razvoj regionalne inovacijske infrastrukture i kapaciteta.

Aktivnosti:

- Izrada akcijskih planova
- Izrada studija i analiza regionalnih inovacijskih infrastrukturnih politika
- Organizacija međuregionalnih seminara i događaja namijenjenih razmjeni sadržaja i izgradnji kapaciteta inovacijske infrastrukture

- Komunikacija i širenje rezultata projekta
- Izrada tematskih sadržaja kao što su novine, studije i slični dokumenti

Rok za predaju projektnih prijava je: 31. srpnja 2015. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content