Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Lažni katalog izlagača za 48. Međunarodni obrtnički sajam u Celju 2015.

Datum objave: 9. srpnja 2015.

Tvrtka EXPO-GUIDE, koja svoja pisma šalje s više međunarodnih adresa (u HOK je, primjerice, stigao dopis s njemačke adrese) šalje prošlogodišnjim i potencijalnim izlagačima 48. Međunarodnog obrtničkog sajma Celje 2015. dopis sa pristupnicom za objavljivanje u službenom katalogu Celjskog sajma, odnosno za promoviranje nastupa putem spomenutog kataloga, čime zavarava obrtnike.

Kako je HOK-a u više navrata upozoravao i obrtnike / poduzetnike i komorski sustav, spomenuta tvrtka pronalazi nositelje izložbe iz pojedinih zemalja na nekom predstojećem renomiranom međunarodnom sajmu (u ovom slučaju na 48. MOS-u u Celju 2015.) i njima kao njihovim izlagačima šalje dopis, mameći ih da potpišu i natrag pošalju dokument koji im je dostavljen, a čime se kreira ugovorna obaveza da će ih spomenuta tvrtka „promovirati“ uz određenu naknadu na međunarodnom tržištu, a ponajprije na predstojećem sajmu.

Treba upozoriti naime, da na dnu takvih dopisa sitnim slovima piše, da se spomenutim potpisanim dokumentom poduzetnik obvezuje plaćati usluge navedene tvrtke kroz duže razdoblje i da se dokument tretira kao ugovor koji za sa sobom povlači financijske obveze, koje poduzetnici koji potpišu dokument, na kraju moraju i snositi.

HOK poziva svoje članove, ukoliko stigne navedeno pismo, da ga ne potpisuju i ne vraćaju pošiljatelju putem pošte ili e-mail-a, nego da obavijeste HOK.

Sve službene informacije vezane uz nastup na Celjskom sajmu svi će izlagači, kao i do sada, primiti od službi iz Hrvatske obrtničke komore koja brine za najavu nastupa obrta / tvrtke na sajmu u Celju, u dogovoru sa Celjskim sajmom.

Izvor: HOK

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content