Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski obrtnik Franjo Golub dobitnik plakete „Zlatne ruke“ HOK-a

Datum objave: 6. srpnja 2015.

Više od 31 godinu aktivnog rada, obrtnik Franjo Golub iz Gornje Dubrave, inače vlasnik strojobravarskog obrta „Lamela“, okrunio je na najbolji mogući način, vrijednom nagradom. Istu je primio u okviru obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore, na prigodnoj svečanoj akademiji u zagrebačkom Hypo centru, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
Za rad u obrtu Lamela, vlasnik je tako dobitnik plakete “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem HOK-a, a ova obiteljska tvrtka u kojoj su uz vlasnika zaposleni supruga i stariji sin, prepoznata je zbog uspješnog poslovanja u izradi auto dijelova, konkretno lamela i kočnica. Posluje s partnerima po cijeloj Hrvatskoj, ulaskom RH u EU značajno je povećao izvoz, posebice u Austriju, Sloveniju te BiH, dok surađuje i s poznatim europskim proizvođačima materijala kao i Južnom Korejom te Japanom.
„Moj moto je kvaliteta, poslovnost, cijena. Zadovoljan sam svim do sada postignutim rezultatima, uz stalno nastojanje za još boljim, a naglasak rada stavljam i na prenošenje iskustva na mlade, za dobrobit firme i razvoja obrtništva u Republici Hrvatskoj“, objasnio je Golub. Aktivan je u lokalnoj zajednici na kulturnom, sportskom i gospodarskom području, obavlja funkciju potpredsjednika Udruženja obrtnika Međimurske županije, dobitnik brojnih nagrada, među kojima nagradu Obrtničke komore Međimurja „Majstor godine 2006“ i  II. Nagradu Zagrebačkog velesajma za najbolji proizvod „Vrijedne ruke“ 2010 godine.
Na svečanosti su dobitnicima uručene plakete i statue „Zlatne ruke“, dodijeljeno 1205 novih majstorskih diploma, onima koji su ispit položili tijekom proteklih godinu dana te nagrade „Šegrt Hlapić“. Domaćin, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec istaknuo pak je u svom govoru da hrvatsko gospodarstvo ne može bez obrtnika kako okuplja 78 tisuća gospodarskih subjekata i osigurava 200 tisuća radnih mjesta, a predsjednica Grabar Kitarović uz čestitke okupljenima poručila kako upravo u njima leži ključ našeg uspjeha za koji je sigurna kako će ga znati iskoristiti za boljitak svih nas.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content