Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Krajem rujna forum "Građani u fokusu"

Datum objave: 2. srpnja 2015.

Poštovani,
pozivamo Vas da na vrijeme zabilježite datum 24. rujna 2015. za forum ''Građani u fokusu'' s glavnom temom ''Decentralizacija i lokalne razvojne politike'' u organizaciji Hrvatske zajednice županija i poslovnog tjednika Lider koja će se održati u hotelu Westin u Zagrebu.
O neizbježnoj funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji koja bi građanima približila, olakšala i ubrzala pristup uslugama želimo progovoriti jasno i stručno.
Uz ugledne predavače iz Irske, Danske, Njemačke i Poljske koji će podijeliti iskustva u provedbi reformi na regionalnoj razini upravljanja koje su uspješno zaživjele u tim zemljama, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Forum  je namijenjen dužnosnicima i službenicima lokalne i područne samouprave, medijima, institucijama, agencijama, ministarstvima, saborskim zastupnicima, udruženjima jedinica lokalne samouprave, Odboru regija, članovima radnih skupina, predstavnicima znanstvene zajednice te svima kojih se ta tema dotiče, ali i onima koji mogu biti korektiv u usmjeravanju i provođenju reforme područne samouprave u Hrvatskoj.
Koje su mogućnosti i oblici lokalne i regionalne samouprave koje pružaju europski primjeri, koje su to otvorene mogućnosti za različite modele reforme, kolika je važnost političkog i stručnog konsenzusa u stvaranju osnova za reformu te, najvažnije, koje su dobrobiti koje građani moraju imati od reforme, samo su neke od važnih tema koje ćemo otvoriti.
Rezervirajte termin u svojem kalendaru već danas i informirajte se o temama, predavačima i panelistima.
Više informacija uskoro na internetskoj stranici: lider.media/konferencije.
Lider media

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content