Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana državnosti

Datum objave: 24. lipnja 2015.

Povodom Dana državnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:
 
                „Poštovane Međimurke i Međimurci!
                Najveća bogatstava koja  danas ima hrvatski narod, bez sumnje su samostalnost i neovisnost te mogućnost odlučivanja o našoj sutrašnjici. Prve ključne odluke donesene su upravo prije 24 godine, dvije povijesne odluke Hrvatskog sabora koje su ostvarile san svih Hrvata kojeg se danas možemo sjećati s ponosom. Svaki put do ostvarenja zacrtanog cilja sa sobom donosi prepreke koje treba proći, iz kojih treba izaći jači, uzdignute glave i ponosan te se tek tada cijeni svaki uloženi napor. Slavljem donošenja Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, dokazujemo svoju zahvalnost, ponajviše braniteljima koji nam u razvitku naše zemlje mogu poslužiti kao primjer zajedništva i solidarnosti.
                Iako današnja situacija u zemlji traži jasnije ciljeve, neku novu viziju i upravo to zajedništvo kojem su nas podučili 1991., pa i borbom u četiri godine koje su uslijedile, vjerujem kako je to pred nama. Svaki novi dan nam je prilika da se prisjetimo 78 međimurskih boraca koji su diljem Hrvatske kao dio vojnih i policijskih postrojbi svoje živote položili za domovinu, no ujedno da pogledamo u budućnost i iskorištavanjem svih svojih potencijala stvorimo mjesto u kojem će obrazovanje biti dostupno, otvarati se nova radna mjesta, mjesto u kojem mladi neće pomišljati o odlasku i gdje će plaće biti u europskom prosjeku.
                To nisu snovi, već ciljevi koje možemo ostvariti vlastitim trudom, radom i prepoznavanjem važnosti zajedničkog pristupa za bolje sutra.
                Međimurke i Međimurci!
                Čestitam Vam Dan državnosti!
 
                                                                                                                                             ŽUPAN
                                                                                                                                             Matija Posavec, mag. ing.“
 
FOTO: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content