Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana povodom Dana antifašističke borbe

Datum objave: 22. lipnja 2015.

Povodom  Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec, žiteljima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:
Poštovane Međimurke i Međimurci
22. dan mjeseca lipnja svake godine obilježavamo u spomen na obljetnicu početka oružanog otpora Hrvata fašizmu i nacizmu. No nas Međimurce na to ne mora podsjećati datum, za nas to nije samo još jedan praznik tijekom godine, jer mi pobjedu nad velikomađarskom okupacijom itekako pamtimo, urezani su u naše misli i molitve nakon velikih stradavanja i žrtava koje su podnijeli naših sugrađani.
Njima moramo biti zahvalni što smo danas dio Hrvatske, jer su upravo oni u tom razdoblju ponovno dokazivali našu pripadnost hrvatskom narodu, stoga ako kažemo da slavimo i početak konačnog pripajanja Međimurja Lijepoj našoj, nikako nećemo pogriješiti. Bez sumnje, uspješnog Međimurja, u Hrvatskoj i Europskoj uniji, ne bi bilo bez antifašističke borbe naših predaka i na tome im moramo biti vječno zahvalni, a naša je obaveza na mlađe generacije prenositi znanje o datumima koji su okosnica stvaranja naše suvremene povijesti.
Povijesna je činjenica kako je antifašizam jedan od temelja današnje slobodne i suverene Hrvatske, a upravo su Hrvati bili ti koji su prvi, u tada okupiranoj Europi, ustali protiv fašizma i nacizma u šumi Brezovica pored Siska 1941. godine.  
Svim Međimurkama i Međimurcima želim sretan Dan antifašističke borbe!
ŽUPAN
Matija Posavec, mag. ing".
 
FOTO: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content