Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana radionica "Energetska učinkovitost u kućanstvima" u sklopu projekta EUpeR

Datum objave: 17. lipnja 2015.

Međimurska županija je kao projektni partner sudjelovala u projektu EUpeR – Energetskom učinkovitošću protiv energetskog siromaštva, koji se provodio u razdoblju od 18. prosinca 2013. do 17. lipnja 2015. u sklopu Operativnog programa SI-HR 2007.-2013. Vodeći partner projekta je Međimurska energetska agencija.
U sklopu navedenog projekta, održana je radionica pod nazivom Energetska učinkovitost u kućanstvima.
Na navedenoj radionici predavanja su održali renomirani stručnjaci iz područja energetske obnove zgrada kao i energetske učinkovitosti i uštede energije u kućanstvima. Tako je temu energetske učinkovitosti u kućanstvima obradio Natko Bilić iz tvrtke Planetaris d.o.o., a temu uštede toplinske energije u kućanstvima Berislav Botinčan iz tvrtke OIKON d.o.o. Doc. dr. sc. Juraj Havelka, iz Fakulteta elektrotehnike i računarstva predstavio je mogućnosti uštede električne energije u kućanstvima. Mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije okupljenima je približio Vedran Stanojević iz Privredne banke Zagreb d.d.
Na radionici je bilo 30-tak sudionika iz raznih institucija Međimurske županije (predstavnici županije, općina, škola, razvojne agencije itd.) kao i fizičkih osoba koje zanima ova problematika.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content