Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija osigurala više od 400 tisuća kuna za svoje obrtnike

Datum objave: 13. lipnja 2015.

Međimurje je jedna od županija u kojoj se gospodarstvo temelji na obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima, stoga ne čudi kako već sedam godina financira i potpomaže obrtnike na jedinstven način. U okviru 17. međunarodnog sajma poduzetništva „MESAP 2015.“ u Nedelišću, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak potpisali su sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti za unapređenje i razvoj konkurentnosti članova Obrtničke komore u 2015. godini. Aktivnosti svojih obrtnika Županija sufinancira od 2009., a u to je vrijeme više od 300 obrtnika dobilo priliku za izlaganje na sajmovima u zemlji i inozemstvu, sve s ciljem unapređenja i razvoja njihove konkurentnosti te očuvanje i promociju tradicijskih obrtnika.
„S Međimurskom županijom imamo jako dobru suradnju, a sufinanciranje naših članova na sajmovima samo je jedan aspekt te potpore koju dobivamo. Dakako, najzadovoljniji su sami obrtnici jer ne moraju odvajati svoja sredstva, već računaju na pomoć Međimurske županije svake godine, mi možemo obećati da ćemo i dalje nastaviti svoj dobar posao“, rekao je u svom prvom javnom obraćanju novi predsjednik komore, a župan mu na tome čestitao te naglasio da iako se možda nekima ovo čini mala pomoć, ona može imati velik utjecaj na razvoj obrtništva u Hrvatskoj, ali posebice u Međimurju, u vrijeme kada se nastavlja trend gašenja radnji. Upravo stoga se Županija trudi preokrenuti negativne brojke i omogućiti obrtnicima povoljnije predstavljanje uz mogućnost novih suradnji i poslova te otvaranja novih vrata.
„U proračunu smo za sajmove osigurali 55.000, 300.000 za projekte razvoja obrtništva, uz sufinanciranje deficitarnih zanimanja, što sveukupno čini više od 400.000 kuna ulaganja u obrtništvo, jer se žele shvatiti potrebe gospodarstva i na taj način usmjeriti u obrazovanje. Danas ne potpisujemo samo sporazum, ovo je mnogo više od toga, jer kada govorimo o brojkama i slici Međimurja kao atraktivne gospodarske sredine, s boljim rezultatima od drugih krajeva zemlje, onda treba naglasiti da svega toga ne bi bilo bez obrtnika. Oni su dali najveći temelj razvoju gospodarstva, kako 98 posto čine upravo mali i srednji poduzetnici“, dodaje Posavec svjestan da svojim predstavljanjem prezentiraju cijelo Međimurje.
Obrtnici su skromni, a uz malo znaju učiniti mnogo za zajednicu, radom stvaraju nove vrijednosti, čuvaju tradiciju i pogoduju boljoj gospodarskoj situaciji. Ovo je razina komunikacije i odnosa kakva bi trebala biti u cijeloj Hrvatskoj“, za kraj je objasnio župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content