Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

e-Savjetovanje o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture

Datum objave: 12. lipnja 2015.

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je novo e-savjetovanje o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture.

Zakon o unapređenju poduzetničke infrastrukture (u daljnjem tekstu: Zakon) stupio je na snagu 27. srpnja 2013. godine (Narodne novine, broj 93/2013), a njime se sustavno i transparentno definiraju osnovna pitanja uređenja sustava poduzetničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj. Od stupanja na snagu Zakona, isti je mijenjan u dva navrata (Narodne novine, br. 114/2013 i 41/2014).
Provedba Zakona ukazala je na potrebu dodatnog uređenja područja poduzetničke infrastrukture i to kroz detaljnije definiranje pojmova poduzetničke infrastrukture, dodatnih uvjeta i kriterija prilikom osnivanja i proširenja subjekata poduzetničke infrastrukture, te prilikom raspolaganja zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, pitanje definiranja obveze dostave podataka o poduzetničkoj infrastrukturi koji su sastavni dio Jedinstvenog registra poduzetničke infrastrukture od strane drugih tijela državne uprave, institucija, jedinica lokalne/regionalne samouprave i osnivača subjekata poduzetničke infrastrukture.
Sudjelovati u e-savjetovanju putem slanja komentara i prijedloga možete do 16. lipnja putem poveznice e-Savjetovanje.

Izvor: MINPO

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content