Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vodstvo Međimurske županije čestitalo rođendan najstarijoj Totovčarki, ona njima dvije godine mandata

Datum objave: 9. lipnja 2015.

Kada je ona proslavila jubilarni 90. rođendan, oni su postali čelni ljudi Međimurske županije. Stoga su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem poseban dan u kalendaru započeli uz rođendansku čestitku Justini Trupković iz Totovca te zajedničkim prisjećanjem što su u ovo vrijeme radili prije dvije godine. „Naša je baka još tada imala energije za rad u vrtu, cjepala je drva, a i oči su je bolje služile“, objasnila je jedna od pet praunuka ova još vitalne 92-o godišnjakinje, dok su se županijski čelnici sjetili ponosa nakon dobivene podrške Međimurki i Međimuraca, no i odgovornosti koja ih je dočekala samo dan kasnije.
„Dan koji označava polovicu našeg mandata započeli smo dvostrukim slavljem i čestitkama gospođi Justini koja nas je razveselila svojim pričama, mudrošću i životnim iskustvom. Moram joj zahvaliti na gostoprimstvu, baš kao i unukama Gordani i Snježani te njenih petero praunučad i prapraunučici Evi, uljepšali su nam radni dan“, rekao je župan i prionuo u razgovor s najstarijom Totovčarkom, od koje je pokušao saznati koja je tajna njenog zdravlja i dugovječnosti.
„Ujutro uvijek doručak, onda bijela kava, a treba i paziti što se jede, jer puno toga škodi za tlak“, objasnila je ova snažna žena koja je u mladosti radila teške poslove u polju u Njemačkoj, Srbiji i Mađarskoj, a nakon toga bila jedna od priznatijih švelja u svom kraju i okolici, po čemu je se mnogi rado sjećaju. I ona se sama voli prisjećati svoje prošlosti te dokazuje da je teška životna iskustva nikada nisu pokolebala, s njima se bori smijehom i veseljem. Priznala je županu kako se unaprijed veseli svakom spomenu Međimurja na televiziji, pa će sigurno pratiti misu iz zagrebačke katedrale u sklopu Međimurskog prošćenja u nedjelju, 14. lipnja od 10:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content