Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novih milijun i pol kuna za razvoj međimurskih općina i gradova

Datum objave: 8. lipnja 2015.

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odabralo je projekte koje sufinancirati, a s ciljem poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne te gospodarske infrastrukture, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti. U Međimursku županiju uložit će 1.513.000,00 kuna.
Uz cilj da ovakvi godišnji projekti utječu na održivost  razvoja lokalne zajednice odabran je projekt Međimurske županije vrijedan 559.000,00 kuna koji uključuje nastavak ulaganja u Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec, točnije završetak svih radova te je ovo već ujedno treća godina u kojoj ministarstvo svojim programima prati ovaj projekt. 339.000,00 kuna ide u Općinu Pribislavec za rekonstrukciju dječjeg vrtića, s 240.000,00 kuna sufinancirat će se nadogradnja sportske građevine u Općini Štrigova, s 213.000,00 kuna potpomognuti izgradnja pješačko – biciklističke staze u Općini Selnica, a 162.000,00 kuna dodijeljeno je i Općini Donja Dubrava za razvoj socijalne infrastrukture, točnije rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića „Klinčec“.
Ovim se ulaganjima u prvom redu, ističu u ministarstvu, teži podržavanju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja, a imajući u vidu da se kroz ostvarenje ciljeva programa zadovoljava uvjet pomoći onima čiji  indeks razvijenosti ne prelazi 100 posto prosjeka Republike Hrvatske.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content