Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministarstvo odobrilo 640 tisuća kuna bespovratnih sredstava za komunalni standard Međimurske županije

Datum objave: 5. lipnja 2015.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH objavilo je popis odobrenih zahtjeva za financiranje projekata namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2015. godinu te u smjeru Međimurske županije dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od 640.000,00 kuna. Odobrena su isključivo za realizaciju određenih i konkretnih projekata te iznose do najviše 90.000,00 kuna.
Tako je sredstva dobilo čak osam međimurskih općina i jedan grad. Općina Belica 70.000,00 kuna za izvođenje radova na investicijskom održavanja komunalne infrastrukture uz dogradnju natkrivenog dijela u sklopu mrtvačnice Gardinovec, a Općina Donji Kraljevec 40.000,00 kuna za izradu projektne dokumentacije za izvođenje radova na uređenju komunalne infrastrukture, za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta nakon izgrađene kanalizacije na području općine, za naselje Donji Kraljevec. Gradu Prelogu odobreno je 90.000,00 kuna za  izgradnju prometnica i kanalizacije dijela naselja Jug u Prelogu, što obuhvaća i izmjenu te dopunu detaljnog plana uređenja Jug Prelog – 2. fazu. Općina Nedelišće dobit će sredstva u iznosu od 80.000,00 kuna za održavanje javnih površina i održavanje groblja, zatim održavanje nerazvrstanih cesta te čišćenje snijega uz nabavu kombiniranog stroja za održavanje javnih površina. Za razvoj komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda te nabavku opreme za održavanje zelenih površina i čišćenje snijega 50.000,00 kuna ide u Općinu Donji Vidovec, dok 40.000,00 kuna u Općinu Gornji Mihaljevec za održavanje javnih površina, groblja, nerazvrstanih cesta i pješačkih staza te nabavu kombiniranog stroja za održavanje javnih površina. Općina Štrigova će od resornog ministarstva za izgradnju objekta komunalne infrastrukture, modernizaciju izgradnje nerazvrstane ceste dobiti 90.000,00 kuna. 90.000,00 kuna ići će i u Općinu Pribislavec za uređenje i izgradnju komunalne infrastrukture i izgradnju dječjeg igrališta – II. faza, dok u Općinu Orehovica 90.000,00 kuna za održavanje groblja i izgradnju pješačkih staza na mjesnom groblju u Orehovici.
Odobrena sredstva koja će nakon što se ulože u vrijedne projekte međimurskih gradova i općina uvelike pridonijeti većoj kvaliteti života stanovnika, komentirala je ministrica Anka Mrak Taritaš.   „Poštujem napore županijske vlasti za ravnomjernim razvojem cijelog Međimurja, zbog čega je važno ulagati u općine i gradove te će ministarstvo, kao i uvijek, tako i sada, pa i ubuduće, dati maksimalnu podršku, kako bi međimurski gradovi i općine uz financijsku potporu dobili i pružili kvalitetniji život svom stanovništvu“, rekla je.
Zahvalivši resornoj ministrici na odobrenim sredstvima župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je razvoj međimurskih gradova i općina razvoj cijelog Međimurja, a razvoj Međimurja ujedno znači i razvoj cijele Hrvatske.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content