Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan čestitao 50. i 60. godišnjicu braka: Išče imamo se rad!

Datum objave: 4. lipnja 2015.

Udruga umirovljenika Međimurske županije već 22 godine, uz sve svoje redovne aktivnosti, ujedno jednom godišnje slavi ljubav i instituciju braka. Tako su i ove godine u Gornjoj Dubravi okupili svoje članove, „mladenke i mladence“ s područja cijele županije koji u 2015. slave zlatni, odnosnox dijamantni pir. Čak 120 parova najviše je obradovao dolazak župana Međimurske županije Matije Posavca na svečanu proslavu koji dakako nije stigao praznih ruku te uz čestitke svim ženama podijelio crvene ruže kao simbol ljubavi.
„Županov dolazak na jedno od rijetkih okupljanja gdje smo svi zajedno, jako nam puno znači. Njegova riječ i gesta znače potporu koja je našim članovima itekako potrebna, jer sada znaju da nisu zaboravljeni, već vrijedni divljenja i poštovanja“, rekla je Nada Lovrec, predsjednica Udruge umirovljenika Međimurske županije te pozdravila još jednog posebnog gosta među njima, predsjednika Matice umirovljenika RH Josipa Kovačića. Umirovljenici su uz samo druženje taj dan posvetili i opuštanju, plesu, ali i pjesmi, pa su tako čitani i recitirani poznati stihovi, umjesto tradicionalnog čitanja buketa mladenkama. Stih „…sve se s ljubavi vrati, nisi trebala nikaj reći, ti si moje roke, moje oči, moj glas, znala si za sve najti pravi čas…“, najbolje je opisao ljubav koja je upotpunila prostoriju, kao i onaj „…išče te imam kak i negda rad…“ koji je izmamio osmijehe, ali i pokoji poljubac.
„Iznimno mi je drago što sam danas dio vašeg dana, vaše obljetnice. Moj dolazak shvatite kao znak poštovanja prema vašoj ljubavi, vašem iskustvu i mudrosti koje ste dali tijekom zajedničkog života. Brak i prava ljubav ceste su koje vode kroz život, na kojima se dvoje ne gledaju međusobno, već gledaju u istom smjeru. Vi ste izdržali taj dugi put, je kada čovjek ima veliko srce svi se izazovi lakše podnose“, poručio im je međimurski župan tik prije nego što je čestitao svakom paru ponaosob te im zaželio puno zdravlja.
Složili su se kako je tajna njihove ljubavi u razumijevanju i bezuvjetnoj podršci, a dodatnu snagu daje im obitelj, pogotovo unuci. Naglasili su kako se unaprijed vesele 2016., godini u kojoj će ponovo slaviti, ovog puta  70. obljetnicu svoje udruge.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content