Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

PU međimurskoj doniran Mobilni preventivni centar policije

Datum objave: 3. lipnja 2015.

Danas (srijedu) na Trgu Republike u Čakovcu predstavnik Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, Ringo Kutz i načelnik Policijske uprave međimurske, Krunoslav Gosarić kao predstavnik Ravnateljstva policije, svečanim činom potpisivanja Darovnice konkretno su potvrdili višegodišnju suradnju i partnerski odnos Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na području prevencije kriminaliteta.
Svečanom programu primopredaje vozila prisustvovali su članovi ekspertnog tima Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke, Savezne pokrajine Baden-Württemberg,Joachim Schneider, Andreas Stenger i Bernie Weiss, predstavnici Službe prevencije Ravnateljstva policije na čelu s voditeljicom Sandrom Veber, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima te zamjenik gradonačelnik Grada Čakovca Mario Medved.
Ministarstvo unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke, Savezne pokrajine Baden-Württemberg doniralo je našem Ministarstvu, odnosno Policijskoj upravi međimurskoj, kompletno opremljeno kombi vozilo ukupne vrijednosti 405.000 kuna. Njemački partneri prepoznali su našu Policijsku upravu kao vrlo angažiranu u osmišljavanju i provedbi preventivnih aktivnosti te su joj upravo iz tih razloga donirali prevencijsko vozilo.
Radi se o prvom Mobilnom preventivnom centru policije takve vrste u Republici Hrvatskoj kojeg, osim standardne opreme i promidžbenih preventivnih materijala, čini i dodatna tehnička oprema od dva prijenosnika, multifunkcionalnog pisača, projektora s pripadajućim samostojećim platnom i digitalnog fotoaparata. Osiguran je i pristup mobilnom informacijskom sustavu Ministarstva unutarnjih poslova te Internetu.
Međimurska policija prepoznala je potrebu da sa svojim građanima ima blizak odnos i laku dostupnost. U praksi će tome pridonijeti upravo donirani Mobilni preventivni centar policije. Prevencijom se žele ojačati stavovi o neprihvatljivosti kriminaliteta i spremnost ljudi da se međusobno zauzimaju jedni za druge - „Prevencija spaja!“.
„Donacija prevencijskog vozila produkt je dugogodišnje suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke. Vozilo je donirano Policijskoj upravi međimurskoj upravo zato što su njeni preventivci inovativni, uporni i kreativni u osmišljavanju preventivnih aktivnosti.“ – rekao je časnik za vezu Veleposlanstva savezne Republike Njemačke, Ringo Kutz,
„Policijskoj upravi međimurskoj, kao jedna od najboljih policijskih u radu na području prevencije kriminalitetA, prevencijskom vozilo pridonijeti će još većem zbližavanju policije i građana“ – rekla pak je voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije, Sandra Veber. „Izuzetno sam ponosan na činjenicu da je prevencijsko vozilo upravo donirano Policijskoj upravi međimurskoj“ – poručio je Krunoslav Gosarić, načelnik Policijske uprave međimurske.
Mobilni preventivni centar policije koristit će se na cijelom području Međimurske županije, a prve preventivne aktivnosti predviđene su u Pribislavcu (kod zgrade Društvenog doma), 9. lipnja i na Međimurskom sajmu poduzetništva (dvorana „MESAP-a“ u Nedelišću) 12., 13. i 14. lipnja.

(tekst i foto: emedjimurje.hr i PU međimurska)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content