Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec mladoj budućnosti Hrvatske predstavio kraj među Murom i Dravom

Datum objave: 25. svibnja 2015.

Međimurski studenti u Zagrebu, uz postizanje vrhunskih akademskih rezultata i dostignuća, ujedno su dugi niz godina primjer i u organiziranom djelovanju, organizaciji susreta, događanja i manifestacija. Sredinom svibnja odlučili su okupiti sve zainteresirane kolegice i kolege iz cijele Hrvatske te organizirati zajednički posjet. U tome im se sa zadovoljstvom pridružila Međimurska županija, kako su studenti krenuli put kraja među Murom i Dravom te potaknuli provedbu ideje „Upoznajmo Međimurje“.
Radi se o projektu koji promiče ljepote, kulturu i običaje našeg kraja, a u te se ljepote moglo uvjeriti 50-ak studenata Sveučilišta u Zagrebu koji su na samom početku svog putovanja po „hrvatskom cvjetnjaku“ odlučili na uspješnoj suradnji tijekom godine zahvaliti upravo prvom čovjeku županije u koju dolaze, županu Matiji Posavcu koji ih je primio u Velikoj vijećnici Međimurske županije te upoznao s krajem u koji dolaze.
Kako su se na svom proputovanju najsjevernijim dijelom zemlje odlučili zaustaviti se na Starom mlinu u Svetom Martinu na Muri te manifestaciji Urbanovo, Posavec im je približio međimursku povijest, prirodnu i tradicijsku baštinu te kulturu pijenja vina na koju je stavljen naglasak u vrijeme Dana vina u Međimurskoj županiji.
U ime studenata, na prijemu je zahvalio predsjednik udruge David Krištofić, naglasivši pritom kako ga nije iznenadio izuzetno veliki interes njihovih kolega za posjet Međimurju, kako su se složili da se iz dana u dan dokazuje kao najpoželjnija turistička destinacija te dokazuje da za to nije potrebno more, već red, rad i ponajprije gostoprimstvo i ljudskost, što Međimurska županija ima.
Udruga studenata Međimurja okuplja sve međimurske studente u Zagrebu, s ciljem njihovog boljeg povezivanja, razmjene iskustava i pomaganja novim studentima, a ovakvim putovanjima uz upoznavanje s ljepotama Hrvatske te druženje, stvaraju prijateljske odnose, uspomene te promiču hrvatski turizam. Međimursku županiju istaknuli su kao instituciju koja teži unaprjeđenju studentske populacije, a za primjer ponosno istaknuli subvencioniranje prijevoza, jednokratne potpore, studentske kredite, kredite na školarinu i  druge pogodnosti koje uživaju te pritom pozvali sve ostale da slijede njihov primjer.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content