Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec obišao nasip HE Dubrava, situacija je pod kontrolom

Datum objave: 24. svibnja 2015.

Radi praćenja pojave mogućeg procurivanja vode na uzvodnom dijelu akumulacije HE Dubrava u blizini Preloga koja se pomno prati od četvrtka, 21. svibnja, župan Međimurske županije Matija Posavec obišao je lokaciju i uvjerio se u sigurnost nasipa. Prema riječima Miljenka Brezovca, direktora Proizvodnog područja HE Sjever i Tomislava Pintarića, direktora HE Čakovec, nema mjesta panici.
„Poučeni posljedicama obilne kiše iz 2014. godine, sve su dežurne službe na terenu i u stanju pripravnosti te je kao proaktiva izvedeno pretpražnjenje akumulacija. Stanje se smiruje i situacija je pod kontrolom, stoga građani Preloga i okolice mogu odahnuti, objasnio je Brezovec. Ujedno je preventivno obavljena sanacija procurivanja pod kontrolom HEP-a te se stanje stabiliziralo, a nakon smirivanja vremenskih uvjeta nastavit će se s redovnim aktivnostima vezanim uz istraživanje, kao podloga za izradu projektne dokumentacije za cjelovitu sanaciju nasipa, s ciljem njegove maksimalne sigurnosti.
Spomenimo kako su tijekom noći diljem Međimurja zabilježene intervencije vatrogasaca na ispumpavanju podruma, dvorišta i prometnica, a dežurne službe uz poduzimanje odgovarajućih mjera, o svim zapažanjima i eventualno uočenim problemima promptno informiraju županijske službe 112.
Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Trnava", Centar obrane od poplava Čakovec, u jutarnjim je satima donio obavijest o uspostavi redovne obrane od poplava na Branjenom području 21, Područje malog sliva „Trnava“, na dionici A.21, a javljaju i kako je trenutni vodostaj na rijeci Muri iznad 330 centimetara te se očekuje njegov daljnji rast. Stoga je nakon obilaska terena župan sazvao sjednicu Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije za nedjelju, 24. svibnja, radi analize situacije te dogovora oko daljnjih interventnih aktivnosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content