Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Upisi u prve razrede srednjih škola u Međimurskoj županiji

Datum objave: 19. svibnja 2015.

Prezentacija međimurskih srednjih škola učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima ove je godine organizirana na tri mjesta – u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Srednjim će školama to omogućiti kvalitetnije pripreme, korištenje novih prezentacijskih tehnika, a roditeljima i učenicima kvalitetniji uvid u ponudu obrazovnih programa i međusobnu izmjenu iskustava. Predstavljanje kroz informacijske punktove omogućeno je i tvrtkama koje traže buduće zaposlenike i nude stipendijske ugovore.
U Čakovcu će predstavljanje biti 25. svibnja u Školskoj sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole i 1.lipnja u školskoj sportskoj dvorani I. osnovne škole, u Murskom Središću 26. svibnja u sportskoj dvorani, a u Prelogu 27. svibnja u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog. Sva predstavljanja počinju u 18 sati.
Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta objavilo je Odluku o upisima u prve razrede srednjih škola za narednu školsku godinu kao i Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. Oba su dokumenta dostupna na službenim mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u Narodnim novinama. Očekuje se da Ministarstvo izda posebnu knjižicu za učenike i roditelje s informacijama i podrobnim uputa o postupku upisa u srednju školu, a i Međimurska će županija izdati prigodnu brošuru u kojoj će biti natječaj za upis u srednje škole u Međimurskoj županiji, podaci o školama, zanimanjima, uvjetima upisa i ostalim relevantnim podacima.  Za sve međimurske učenike koji završavaju osmi razred osigurano je dovoljno upisnih mjesta za nastavak školovanja u Čakovcu ili  Prelogu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content