Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz Dan Grada i HZZO-a otvorena nova ispostava u Murskom Središću

Datum objave: 14. svibnja 2015.

"Grad Mursko Središće zaista postaje grad po mjeri čovjeka“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec povodom obilježavanja Dana Grada Mursko Središće te otvaranja tamošnje ispostave Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Dan Grada i otvaranje poklopili su se s datumom obilježavanja dana HZZO-a, a novootvoreni ured smješten u prostorijama poslovnog centra Mlinarić svečano su otvorili gradonačelnik Dražen Srpak te Davor Katavić, zamjenik ravnateljice HZZO-a. „Ovime težimo tome da olakšamo građanima ostvarivanje prava, ali i da podignemo standard života“, rekao je Katavić i zahvalio Gradu što je trudom i sredstvima omogućio brzu realizaciju projekta. „Ovo je naša 12-godišnja želja, a trebalo nam je 29 dana i 130 tisuća kuna od potpisanog ugovora o zakupu da ga opremimo i stavimo u funkciju“, dodao je gradonačelnik.
„Novim iskoracima činimo grad dostupnijim svima, a ništa ne dolazi preko noći“, naglasio je pritom Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća. Novu ispostavu blagoslovio je župnik Tomislav Antekolović, a u popratnom programu sudjelovali su osnovnoškolci, učenici 3. razreda.
Ispostava će imati veliki značaj ne samo za stanovnike Murskog Središća, nego i za sve mještane okolnih naselja koja gravitiraju gradu. Važno je osluškivati potrebe građana“, objasnio je župan dodavši kako su u najsjevernijem hrvatskom gradu u 2014. otvoreni ispostava UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, ispostava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te Upravni odjel Policijske postaje.
Centralni događaj obilježavanja bila pak je svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je pripremljena bogata proslava „punoljetnosti“ uz film o 681 godini povijesti kraja te dodjelu priznanja i nagrada Grada najzaslužnijima. Dodijeljene su nagrade za životno djelo Baltazaru Jalšovcu i posthumno Zlatku Rodeku te pritom imenovan i počasni građanin Đuro Blažeka.
Sjednica je protekla u jačanju suradnje sa susjedima, uz goste iz Austrije, Mađarske i Slovenije, s kojima će se, kako je naglašeno, zajednički pristupiti kandidiranju prema EU fondovima za ulaganje u infrastrukturu, a samim time popunjavanje preostale četiri od 13 parcela u Gospodarskoj zoni. Jedni od važnijih projekata su strateški infrastrukturni projekt mosta i obilaznice, kao i Centar za kulturu za koji je Ministarstvo kulture RH odobrilo 400 tisuća kuna.
Uz bogat program, Dani Murskog Središća završavaju u srijedu, 20. svibnja terenskom vježbom MURA 2015. u Križovcu.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content