Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministarstvo kulture za Glazbene večeri kantora Florijana Andrašeca daje 30 tisuća kuna

Datum objave: 14. svibnja 2015.

„Rezultati čine razliku.“ S tom su krilaticom ove godine u Općini Dekanovec krenuli u obilježavanje punoljetnosti svog kraja, u spomen na 13. svibnja 1997. godine i prvu konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća. Tim je povodom održana i svečana sjednica u obnovljenom i suvremeno opremljenom Domu kulture, prilikom koje je naglašeno kako se mnogo toga u 18 godina dogodilo u Dekanovcu koji je od jednog posve tipičnog međimurskog sela, postao sredina poželjna za život svih generacija. Mnogi su projekti uspješno dovršeni, kao komunalna infrastruktura, ali je izgrađena i ona prometna, uključujući i cestu do Mure, rijeke na kojoj temelje svoj ekološki, sportski i rekreacijski turizam. Uz to, učinjen je veliki iskorak u brendiranju i promociji najpoznatijeg Dekanovčana, Florijana Andrašeca, održavanjem Glazbenih večeri koje su ove godine organizirane u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije.
Svojevrsna je to poruka da se zajedno radi na očuvanju kulturne baštine te očuvanje sjećanja na Florijana Andrašeca. Jasnu je poruku u tom kontekstu, samim svojim dolaskom te prvim službenim posjetom Međimurskoj županiji te jednoj od općina, poslao i novi zamjenik ministra kulture, Alen Kajmović. „Rekao sam da kada ću biti u mogućnosti, da neću doći praznih ruku za svoje Međimurje, pa tako ni danas. Možda jesmo najmanji, ali imamo velike ljude, ljude od malo riječi ali puno djela. I to se polako, ali sigurno počinje prepoznavati i u Zagrebu te su zbog toga odobrena sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna općini i županiji za pokrivanje troškova Dana Florijana Andrašeca“, rekao je i naglasio kako je ovo samo početak te da se valja izboriti za još mnogo projekata.
Posavec: „Dekanovčarke i Dekanovčari najveća su vrijednost općine“
Pomoć i podršku 800-tinjak mještana koji su svojim radom dokazali da im je glavni cilj svakodnevni razvoj njihovog kraja, dao je i župan Međimurske županije Matija Posavec. „Na današnji dan kada Dekanovec slavi dane općine, svoju punoljetnost, rođena je Marija Tereza. To nikako nije slučajnost, a to se očituje u njenoj izjavi kako nije važno koliko radiš, već koliko ljubavi unosiš u to što radiš i koliko tu ljubav daruješ drugima. Upravo je to odlika svih vas mještana koji ste najveća vrijednost najmanje hrvatske općine. U Županiji ćete i dalje, kao i dosad stoga imati pomoć i podršku“, rekao je međimurski župan  te dodao da se ulaganjem u ovaj kraj treba pomoći da i dalje razvijaju ključne segmente djelovanja, udruge mladih, žena, tradiciju i baštinu te stipendiranje studenata.
„Dekanovec više nije potpomognuta općina uz veliku zaposlenost i rast dohotka, imamo što ponuditi investitorima, uz mlade školovane kadrove i potencijalno otvaranje pogona. A posebno ćemo se zauzeti za formiranje etno muzeja „Florijan Andrašec“, riječi su načelnika općine Ivana Hajdarovića, a govor je u njegovo ime pročitao učenik 4. razreda Sandro Furdi, kao načelnik, uz svoju školsku i voditeljsku kolegicu tijekom svečanosti, u toj prigodi predsjednicu Općinskog vijeća Emu Mučić.
Upravo su školarci sjednicu upotpunili pjesmom, plesom i predstavom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content