Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju se svaki investitor osjeća dobrodošlo

Datum objave: 13. svibnja 2015.

S ciljem napretka međimurskog gospodarstva te isticanja i učenja od primjera dobre prakse, u organizaciji LifeClass Termi Sveti Martin te u suradnji s Međimurskom županijom i Općinom Sveti Martin na Muri, održan je Susret gospodarstvenika. Ovo jedinstveno okupljanje lokalnih gospodarstvenika, pružilo je mogućnost rasprava i diskusija o razvoju poduzetničkih zona i gospodarskog okruženja, mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata sredstvima Europske unije te energetskoj učinkovitosti u gospodarstvu. „Iznimno je važno da se redovito okupljamo, komuniciramo i razvijamo ovaj kraj. Prijedlog je da ovakve susrete održavamo jednom mjesečno“, u uvodu je u ime organizatora rekao generalni direktor Termi Branimir Blajić te otvorio svečani skup u tamošnjoj konferencijskoj dvorani.
Mi bilježimo 70 posto noćenja u Međimurju, točnije oko 80.000, a predviđamo da ćemo željenu brojku od 100.000 dostignuti već do 2017. Uz razvoj turizma, valja povećati i ulaganja, stoga najavljujem nove investicije, među kojima i uređenje vanjskih bazena, za koje ćemo trebati domaće izvođače radova“, objasnio je Blajić i pohvalio sinergiju javnog sektora i gospodarstva te predao riječ zamjeniku župana Međimurske županije, Zoranu Vidoviću.
Jačanje međimurskog gospodarstva i zapošljavanje radnika ključni su koraci u djelovanju ove izvršne vlasti, a ovakvim susretima te ćemo ciljeve lakše dostići. Već se vide pozitivni pomaci, ponajviše u privlačenju investitora, u Svetom Martinu na Muri te Prelogu“, dodao je zamjenik i pohvalio Terme kao pravi primjer ponude zdrave hrane i odmora te pritom naglasio kako je Županija tu da kao servis pomogne najboljima da budu još bolji, a onima koji su posrnuli pruži pomoć za novi uzlet.
Općina Sveti Martin na Muri pak je bez tradicije gospodarstva danas stigla do Gospodarske zone s 400 zaposlenih, a nova zapošljavanja i investicije tek očekuju. „Slovenski poduzetnik rodom iz Međimurja uložit će 5 milijuna kuna u novu tvornicu kablova, dok su poduzetnici iz Austrije već otkupili dio zemlje u koji planiraju investirati. Svaki se investitor u Međimurju osjeća dobrodošlo“, rekao je načelnik općine Franjo Makovec. O detaljima koji se tiču mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata govorio je Jako Horvat iz Regionalne razvojne agencije, a Mario Klobučarić, direktor Međimurske energetske agencije o sufinanciranju projekta energetske učinkovitosti. Završetak okupljanja donio je Termi te ručak u tamošnjem restoranu LeBatat, u kojem se poslužuju isključivo zdrava jela pripremljena od lokalnih namirnica.
Najavljen je i drugi susret gospodarstvenika, u lipnju, kada će se uz temu ljudskih potencijala održati niz radionica.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content