Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Devet nositelja turizma za svoje projekte dobilo 250 tisuća kuna bespovratnih sredstava Međimurske županije

Datum objave: 11. svibnja 2015.

Međimurska županija će na tržištu već iduće godine imati devet novih, različitih turističkih proizvoda kojima ćemo se moći predstaviti svojim gostima. Naime temeljem Javnog poziva „Turističke potpore u 2015.“, Međimurska županija dodijelit će bespovratnu potporu devet prijavljenih turističkih projekata koje je nakon evaluacije stručno Povjerenstvo ocijenilo najboljima. Među njima je u Proračunu raspoređeno osiguranih 250.000,00 kuna, a ovogodišnji dobitnici su OPG Đuran Darko, Robert Perhoč, OPG Vladimir Horvat, Toplice Sveti Martin d.d., DG Sport d.o.o., Poduzetništvo Sveti Urban d.o.o., Lumbalis j.d.o.o., Ivan Novak i Potrti kotač s kojima su danas i potpisani ugovori o potporama.
„Ovakvim pristupom i načinom rada dokazujemo koliko se u Međimurskoj županiji okrećemo turizmu, jedan od temelja njegovog razvitka svakako su obogaćivanje naših turističkih sadržaja i povećanja smještajnih kapaciteta. Potpore će uvelike doprinijeti uvođenju novih standarda u turizmu, a uz veliki broj zahtjeva, vjerujem da će svi opravdati svoju svrhu“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Odabir projekata koji će zaživjeti najkasnije u prvoj polovici 2016. godine, odrađen je po zadanim kriterijima. „Oni uključuju jasno definiran sadržaj, uz originalnost i kvalitetu, procjenu doprinosa razvoju ponude, procjenu pozitivnih učinaka u kratkom vremenskom roku, odnos tražene potpore i vlastitih ulaganja, dosadašnje rezultate u turističkoj djelatnosti te dakako novo zapošljavanje“, dodala je zamjenica župana Sandra Herman. U 2015. godini zaprimljeno je 16 prijava od 15 različitih prijavitelja, a ukupan iznos vrijednosti projekata je 2.303.801,10 kuna, dok ukupan iznos traženih potpora 875.557,96 kuna. Još jedna pozitivna vijest za dobitnike potpora je ta da je ove godine njih najviše, čak više od polovice prijavljenih dobilo tražena sredstva.
U ime dobitnika zahvalio se direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Dan Vidošević. „Mi smo kao nositelji turizma svjesni kako bez pomoći Međimurske županije ne bi bili tako uspješni kao što jesmo. Imamo smještaj i proizvod, ali da bi Međimurje kao destinacija išlo korak naprijed trebamo imati i ovakve suradnike u lokalnoj zajednici koji prepoznaju potrebe današnjeg doba i razvitka“, objasnio je i dodao da iako nemamo turističku tradiciju i prošlost to itekako nadoknađujemo marljivošću i predanošću svojih ljudi, čime ćemo u kratko vrijeme postati i više nego prepoznatljiva županija.
Ovo je četvrta godina provođenja projekta po Javnom pozivu „Turističke potpore Međimurske županije 2015.“, a u tom je razdoblju, uključujući ovogodišnje dobitnike potpora, u 29 različitih turističkih projekata Međimurska županija uložila 900.000,00 kuna.
Najviše će sredstva, 50.000,00 kuna ići OPG-u Robert Perhoč iz Jurovčaka za opremanje restorana te 40.000,00 kuna OPG-u Vladimir Horvat iz Sv. Urbana za opremanje kušaone.
Upravo kušaone, naglašeno je, u posljednje vrijeme privlače turiste, pa se tako uz kušaonicu meda u Črečanu koja je dobitnik potpore iz 2014. godine te uz novi pravilnik o međimurskoj vinskoj cesti, u skoro vrijeme otvara nova kušaona vina, ali i kušaona mesa s tiblice uz lokalne specijalitete. Ostatak bespovratnih sredstava uložit će se u smještaje u ruralnim područjima, projektu disc golfa u Termama LifeClass Sveti Martin, stvaranje uvjeta za Friendly Bike Hotel Panorama u Prelogu, zdravstveni turizam u Gornjem Hrašćanu, izgradnja dječjeg igrališta i kuće za odmor u Murskom Središću te opremanje restorana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content