Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završili Dani Međimurske županije: Međimurke i Međimurci visoko podigli ljestvicu

Datum objave: 7. svibnja 2015.

Nakon više od 60 manifestacija u sva tri međimurska grada te 10-ak općina diljem županije, uz obilježavanje u Bečkom Novom Mjestu i Zagrebu, zaključeni su Dani Međimurske županije 2015. godine i 4. Spomendan na Zrinske i Frankopane. Svoje zadovoljstvo velikim odazivom brojnih udruga, klubova, vrtića, škola i svih Međimurki i Međimuraca, nisu krili župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Mladen Novak i zamjenik župana Zoran Vidović.
„Posljednji dani travnja za nas ne znače samo protokolarno provođenje svečanosti, to se pokazalo i ovu godinu kada smo jedan od važnijih dana međimurske povijesti obilježili kroz vrlo konkretne manifestacije i događaje koji su rezultat naših aktivnosti i rada u proteklih godinu dana, od otvaranja saniranih cesta, punionice za električnih vozila, zelene knjižnice, turističkim atrakcijama“, rekao je u uvodu međimurski župan, zahvalivši pritom medijima koji su prateći niz događanja doprinijeli da svaki bude prenesen javnosti i to vrlo korektno. To je bio svojevrsni izazov, kako se program protezao diljem Međimurske županije, sve do Bečkog Novog Mjesta.
Dio obilježavanja Spomendana u Austriji bilo je oko 200 Međimuraca, pokazali su veliki interes da s tom tradicijom nastavimo i dalje, ali i našu kulturu preko KUD-a Seljačka sloga iz Nedelišća i crkvenog zbora iz Ivanovca. Podigli smo ljestvicu jako visoko, no ima prostora i bit ćemo još bolji“, dodao je zamjenik župana. Najsvečaniji dio Dana Međimurske županije svakako je bila svečana sjednica Skupštine, na kojoj su ujedno dodijeljena najviša županijska priznanja. „Dodjela nagrada Zrinski na ove godine pripremljen poseban i inovativan način, mislim da je doprinijela tome da ona ponovo dobije na svojoj težini i utjecaju koji je imala u društvu te da se njeno dodjeljivanje podigne na višu razinu“, objasnio je predsjednik Skupštine i najavio radnu sjednicu Skupštine Međimurske županije, 21. svibnja.
Kao što je to slučaj u mnogim segmentima, i u ovom je Međimurje pokazalo svoju racionalnost te je Posavec naglasio kako su ovogodišnji Dani Županije protekli uz do tri puta manje troškova nego je to bilo prijašnjih godina te ujedno s manje sredstava nego što je to predviđeno u proračunu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content