Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Dan Međimurske županije položeni vijenci i zapaljene svijeće za međimurske branitelje

Datum objave: 1. svibnja 2015.

Uz Dan Međimurske županije i Spomendan Hrvatskog sabora, 30. travnja, izaslanstvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcem, predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom te zamjenicima župana Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, a uz predstavnike Grada Čakovca, Zrinske garde, Policijske uprave međimurske, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te Međimurke i Međimurce, položilo je vijence i zapalilo svijeće uz prisjećanje žrtve Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.
Ujedno je time odana počast svima koji su položili svoje živote na oltar domovine, podno Spomenika te kod Spomen – zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.
Naglašeno je kako je važno očuvati uspomenu na naše velikane, kao što su bili Zrinski i Frankopani, jedni od najvećih boraca za nacionalnu samostalnost i slobodu, ali ujedno i na sve međimurske te hrvatske branitelje koji su uspjeli očuvati hrvatski karakter Međimurja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content